Новите концесии на плажовете ще имат задължителна клауза да осигуряват

...
Новите концесии на плажовете ще имат задължителна клауза да осигуряват
Коментари Харесай

С инвалидна количка на плажа – мисията невъзможна

Новите концесии на плажовете ще имат наложителна уговорка да обезпечават условия за хората с увреждания. На към този момент раздадените линии обаче слагането на платформи и пътеки до водата е по избор, оповестява bTV.

Остава ли морето мираж за мъчно преносимите хора?

На Северния плаж в Поморие хората с увреждания могат да стигнат до началото на плажа, където свършва дървената пътека и то в случай че има кой да им помогне, защото цялата е в дупки.

78 плажа по цялото Черноморие са отдадени чартърен, а на концесия – 60. От Министерството на туризма обясниха, че стопаните на 44 от тях или към една трета, са дали обещание да създадат удобства за хора с увреждания.

Става въпрос за градски плажове или в огромните курорти, защото не на всички места релефът е подобаващ за слагане на пътеки.

В Бургас бетонната пътека от паркинга на най-големия плаж е удължена, само че не води до на никое място. Втората пътека пък е още по-къса.

На част от варненските плажове има построени пътеки, някои стигат по-близо, други – по-далеч от водата. Изграждането на специфична рампа преди две години на плажа в Аспарухово не сполучи, тъй като вандали я унищожиха за дни.

Високите талази също разрушавали пътеките.

Плажовете би трябвало да са напълно подготвени за посрещане на летовниците от 1 юни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР