Новите коалиционни партньори Веселин Марешки и Валери Симеонов изненадващо предложиха

...
Новите коалиционни партньори Веселин Марешки и Валери Симеонов изненадващо предложиха
Коментари Харесай

Предизборно: Симеонов и Марешки искат да вдигнат прага за влизане в парламента до 6% |

Новите съдружни сътрудници Веселин Марешки и Валери Симеонов изненадващо предложиха смяна на Изборния кодекс, с което предлага увеличение на прага за влизане в Народното събрание от 4 на 6%. Според претекстовете на проектозакона, ”чрез повишение на този предел ще се подсигурява стабилитет на законодателния орган ”.

Лидерът на “Воля ” Веселин Марешки даже съобщи това в декларация от парламентарната естрада от името на групата. Според него две са аргументите за това решение. Първо, в Народното събрание да не попадат инцидентни обединения, „ събрани от прът и въже “. Втората причина е, че политици и социолози „ се гънат “ и се пробват да изясняват какъв брой партии били към прага.

„ С повдигането на прага на 6% те няма да могат да вършат подправени внушения и да се пробват да промиват мозъците на хората “, настоя Марешки. Той подсети, че кой да бъде показан в българския парламент вземат решение българските жители.

Според източници на OFFNews от ръководещите партии планът на Марешки и Симеонов няма да бъде предвижен към гласоподаване в пленарна зала, макар, че е допустимо изключително привикване на Народното събрание в интервала на предизборната акция.

Социологическите организации дават под 4% на обединението на " Воля " и НФСБ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР