Новите изтребители Рафал, които пристигнаха в Гърция днес, са пример

...
Новите изтребители Рафал, които пристигнаха в Гърция днес, са пример
Коментари Харесай

Гърция посрещна изтребителите Рафал

Новите изтребители " Рафал ", които дойдоха в Гърция през днешния ден, са образец за това по какъв начин Гърция " се трансформира и напредва във всички области ", сподели министър председателят Кириакос Мицотакис в слово по време на церемонията за приемането на първите шест от общо 24 нови самолета, поръчани от Франция, заяви АНА-МПА.

Мицотакис акцентира, че самолетите са пристигнали, подготвени да бъдат взети на въоръжение " и да охраняват небето на Гърция " с изцяло подготвени екипажи и помощен личен състав 16 месеца след като са били поръчани. Следващите шест самолета е планувано да дойдат през 2022 година, а третата доставка от още шест са планувани да дойдат през 2023 година, последвани от последните шест.

" Придобиването на нови изтребители е обвързвано с подновяването на оборудването на нашите военновъздушни сили, което е станало извънредно незабавно ", сподели министър председателят и добави, че договорката е траяла традицията на гръцко-френското съдействие в защитата, което датира от възобновяване на демокрацията през 1974 година

Мицотакис акцентира, че това е първокласно геостратегическо развиване, което прави гръцките военновъздушни сили едни от най-силните в Европа и Средиземно море, като в същото време подпечатва отбранителния съюз сред Гърция и Франция.

" През 21-и век няма място нито за безогледно деформиране на историята и географията, нито за случайни фойерверки. Отговорът на това идва от интернационалното право и националната зоркост ", сподели гръцкият министър председател. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР