Новите инвеститори не знаят това, което не знаят. И когато

...
Новите инвеститори не знаят това, което не знаят. И когато
Коментари Харесай

Петте грешки, които новите инвеститори правят

Новите вложители не знаят това, което не знаят. И когато не знаеш доста в дадена област, първият попаднал съвет може да се стори добър. Но в доста случаи не е по този начин.

С помощта на специалисти, CNBC разказва петте хода, които постоянно биват препоръчвани в интернет, само че които могат освен да ви оказват помощ, само че и да ви навредят. Ето кои са те:

Намирането на най-хубавата акция

Опитите да купувате акции на самостоятелни компании е измежду най-големи неточности, които нов вложител може да направи, счита Томас Хенске от Lenox Advisors. Идеята " Добре, ще проуча доста добре една компания и ще се срещна извънредно добре с нея и ще търгувам единствено нейните акции " носи доста риск.

В такава обстановка има два вероятни изхода. В първия цената не потегля натам, накъде си мислим, което значи, че ще изгубим пари и най-вероятно ще се откажем вечно от вложението.

Във втората акцията потегля в вярната за нас посока, в който случай доста вложители стартират да надценяват качествата си. Което още веднъж ще докара до загуба на пари.

Освен това концентрирането върху единствено една компания лишава доста време, което може да използваме за научаването на капиталови правила, които ще ни донесат стойност.

Прекаленото премисляне

Множество вложители не схващат какъв брой е значимо да стартират да влагат допустимо най-рано. Както една китайска сентенция показва, " Най-добрият миг да засадим дърво е преди 20 години. Вторият най-хубав миг е в този момент ".

Хората знаят, че вложенията в акции са добър метод за струпване на благосъстояние, само че не схващат, че е нужно време и самообладание за струпване на благосъстояние.

Затова започнете да инвестирате още в този момент, не губете време. По-късно може да вършиме промени.

Сравняване

Сравнението на друг вид вложения на база историческото им показване не постоянно е правилно. Например, споделя Хенске, някой съпоставя представянето на портфолио от акции в Съединени американски щати и в чужбина. И когато първото е донесело по-висока възвръщаемост за последните 5 години, се доближава до заключението, че вложенията в Съединени американски щати постоянно са най-хубавия вид.

Чакате точния миг

Новите вложители знаят, че пазарът на акции има своите спадове и върхове. Но когато той се оцвети в алено, стартират да се тормозят прекалено много.

Брент Вайс, съосновател на Facet Wealth, напомня друго: значимо е какъв брой време участвате на пазарите, а не опитите да нацелите точния миг да продадете или купите. Опитите да го намерите са загуба на време.

Разбира се, най-голямата неточност е да продавате, когато пазарите са претърпели загуба. " Когато акциите възвърнат загубите, да вземем за пример с 10 %, а вие сте продали, вие губите тези 10 % ", показва той.

Загърбвате най-важната опция

Лесно е да забравите за най-важната инвестиция: тази, която вършиме в себе си. Трябва непрекъснато да учите нови умения, изключително в днешната стопанска система, която се движи толкоз бързо, споделя Роб Каваларо, основен капиталов шеф в RobustWealth.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР