Новите инструменти за следене са насочени към обикновените граждани, което

...
Новите инструменти за следене са насочени към обикновените граждани, което
Коментари Харесай

Шпионски устройства, разработени за властите, започнаха да се продават на работодатели

Новите принадлежности за следене са ориентирани към елементарните жители, което провокира безпокойствие. Методите за шпионаж, употребявани в миналото от властническите режими, откриха ново приложение във връзка с американските служащи, оповестява Wired.

Все по-голям брой компании продават на работодателите абонаменти за услуги, като " ръководство на репутацията " и " оценка на вътрешната опасност ", в началото създадени от отбранителната индустрия за разследващи цели. Тези принадлежности, основани на модернизиран разбор на данни и задълбочено образование, разрешават на работодателите да наблюдават организацията на труда, да разпознават вътрешните приключвания на информация и да принуждават критикуващите да мълчат.

Въпреки, че за никой не е загадка, че такива компании, като Amazon да вземем за пример, наблюдават напъните по основаването на профсъюзи, разширението на инструментите за следене на служащите остават съвсем незабелязани. Тези принадлежности, основани в миналото на военния изкуствен интелект, в този момент се употребяват от частни организации, само че без същия либерален контрол и гаранции. Ето за какво, нарастват опасението и загрижеността за евентуална корист с тези мощни системи за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР