Новите финансови резултати на Uber носят на пръв поглед мрачна

...
Новите финансови резултати на Uber носят на пръв поглед мрачна
Коментари Харесай

Uber загуби над 1 млрд. долара само за три месеца

Новите финансови резултати на Uber носят на пръв взор мрачна картина: компанията за споделено пътешестване има загуби от 1.07 милиарда $ за последното тримесечие. Спадът в приходите по отношение на Q2 2018 е цели 51 %. Положителната страна е, че въпреки всичко парите са отишли за нови вложения като колелета, скутери и товарни кораби. Компанията затова регистрира напредък от 38 % по отношение на година по-рано, тъй че напредък има, само че е муден.
Всичко това става в навечерието на излизането на Uber на борсата , което би трябвало да се случи следващата година. Предварителните оценки слагат Uber на стойност от 120 милиарда $, което е безусловно два пъти повече от последната сходна оценка, възлизащата на 62 милиона $.

Ако това се окаже постоянна финансова прогноза и в случай че финансовите регулатори на Съединени американски щати не трансформират проектите на Uber, водачите в компанията могат да имат много добър дял в нея под формата на акции.

Uber към този момент търси и нови способи да притегли клиенти като хранителната услуга Uber Eats, както и Ride Pass, а също и доставки на храна с дронове. Целта на новия изпълнителен шеф на компанията Дара Хосровшахи е споделеното пътешестване да носи под 50 % от приходите на Uber. А в случай че разработваните сега самоуправляващи се коли се окажат сполучливи, това пък ще отстрани потребността от водачи въобще.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР