Новите електромобили Hyundai Kona са на разположение на потребителите от

...
Новите електромобили Hyundai Kona са на разположение на потребителите от
Коментари Харесай

Spark добави 80 нови електромобила, цели да достигне 800 - 1000 в края на годината

Новите електрически автомобили Hyundai Kona са разполагаем на потребителите от средата на тази седмица

© Spark Услугата за споделена подвижност Spark добави нови 80 електрически автомобила Hyundai Kona към автопарка си. Така предлаганите през платформата коли към този момент са над 350 от осем разнообразни модела, покриващи разнообразни класове. Hyundai Kona към този момент е най-разпространеният модел в системата - 170 коли.

Услугата започва през октомври 2017 година с 25 електрически Volkswagen e-Up, а единствено допреди малко повече от година - при започване на 2019 година, броят на колите беше едвам 120.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Целта на компанията е да доближи 800 - 1000 автомобила до края на тази година, като води договаряния с разнообразни производители. Заедно с увеличението на броя на колите ще нарастват и зоните, които услугата покрива. В момента платформата е дейна в огромна част от София, като само отсъства осезателно в северозападните региони. За задачата е планувано и построяването на повече зарядни станции във всеки един регион. От Spark желаят да навлязат и на още един нов интернационален пазар през 2020 година, откакто към този момент работят в България, Литва и Румъния - в Букурещ стартираха през предходната година със 70 автомобила в началото.

Потребителите на Spark към този момент са над 70 000, оповестиха от компанията пред " Капитал ". Spark е един от най-големите купувачи на електрически автомобили в България - от записаните в КАТ до края на януари тази година общо 1304 коли на ток над 300 са на платформата. Освен Hyundai Kona измежду предлаганите модели са и Volskwagen e-Up, Nissan Leaf, BMW i3, Hyundai Ioniq и товарни и пътнически бусове Nissan.

През предходната година имаше разнообразни вандалски прояви против колите на платформата и компанията разгласи, че става въпрос за проведена офанзива против активността й.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР