Новите електробуси на Варна ще са китайски. Те ще пристигнат

...
Новите електробуси на Варна ще са китайски. Те ще пристигнат
Коментари Харесай

Стана ясно с какви екстри са новите електробуси на Варна и кога ще се возим на тях

Новите електробуси на Варна ще са китайски. Те ще дойдат през есента, само че евентуално ще имаме удоволствието да употребяваме новата облага едвам след нова година. Това оповестиха на брифинг през днешния ден от екипа на план " Екологично чист превоз за Варна “, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Проектът включва доставката на 40 солови електробуси и 20 съчленени возила. За тяхното обслужване ще бъдат инсталирани 60 станции за постепенно зареждане и две за бързо зареждане. Автобусите ще бъдат доставени от Китай и ще са с пет години гаранция. 

Основната цел на плана е да способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух в община Варна, чрез понижаване равнищата на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди (NOx) за постигане на одобрените правила в атмосферния въздух посредством адресиране на превоза като източник на замърсяване.

Община Варна е бенефициент по плана. Той се осъществя в партньорство с " Градски превоз “ ЕАД. 

Проектът е на обща стойност 85 378 649 лева Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 69 999 999 лева Финансирането от страна на Община Варна е 15 378 650 лева

Срокът за осъществяване на плана е 39 месеца. Проектът започва на 09.11.2019г. и би трябвало да бъде финализиран на 09.07.2023г.

Повече за екстрите на новите рейсове и метода на прилагане, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР