Новите два случая на потвърдени пациенти с COVID – 19

...
Новите два случая на потвърдени пациенти с COVID – 19
Коментари Харесай

От последните минути! Заразени с коронавирус са служител на Здравната каса във Враца и работник от завода за кабели в Мездра

Новите два случая на доказани пациенти с Коронавирус – 19 са мъж на 45 години от Враца и жена на 39 години от оряховското село Селановци, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
И двамата са приети в болница с диагноза пневмония. При единия пациент е открита епидемиологична връзка с доказан случай, при другия не е открита такава.
7 от контактните им лица са сложени под карантина в домашна среда.
И двамата болни са общували с доста хора на работното си място, една част от които към този момент са конкретизирани а останалите в границите на днешния ден ще се доуточнят. Стартирано е тестване на контактните лица от Селановци и Враца, както и в завода за кабели „ съдебна експертиза Борднетце – България “ ЕООД в Мездра, където работи единият инфектиран.
Другият доказан случай е чиновник на РЗОК във Враца. При работата си е имал контакт със всички чиновници на администрацията. При осъществената инспекция от инспектори от РЗИ – Враца през вчерашния ден е открито, че разпоредените от Министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения са въведени и се съблюдават, което понижава риска от предаване на инфекцията, само че все пак е належащо чиновниците на РЗОК да бъдат сложени под карантина.
Тъй като активността на РЗОК – Враца е в директна връзка с цялата здравна система в региона е основана организация, при която ще продължи действието на най-необходимите звена от здравната каса, като от време на време ще се правят проучвания на чиновниците. Работата ще се организира в изискванията на карантина, при строги противоепидемични ограничения и при реализиране на надзор от страна на РЗИ - Враца. Достъпа на външни лица до РЗОК – Враца е неразрешен до приключване на карантинния интервал.
В завода в Мездра към този момент са подхванати ограничения по отношение на откритите лица, имали непосредствен контакт с пациентката и сега се реализира пробонабиране и връчване на наставления за карантина на същите. Едно от контактните лица е от друга област за което е изпратено навреме съобщение. В рамките на деня ще се извърши надзор на организацията на работа и предприемането на противоепидемични ограничения в предприятието, както и спазването на здравно-хигиенните правила на работа в колектива.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР