Новите дрехи на царя“ бе първата приказка от най- обичаната

...
Новите дрехи на царя“ бе първата приказка от най- обичаната
Коментари Харесай

С изненади и усмивки започна „Часът на приказния разказвач“ в Благоевград

„ Новите облекла на царя “ бе първата приказка от най- обичаната самодейност в Коледен фестивал 2017 на Община Благоевград- „ Часът на приказния повествовател “. Началото на поредицата от приказни вечери сложи заместник- кметът по просвета и филантропични действия на Община Благоевград Христина Шопова. „ Скъпи родители, скъпи деца, за мен е чест за пета поредна година да Ви посрещна в нашия баснословен ъгъл.
 dsc_0239  dsc_0255  dsc_0251-1  dsc_0206  dsc_0185  dsc_0211
Тази година имаме празник на Приказния повествовател и намерено ще кажа, че някои деца ги виждам към този момент пораснали. Скъпи родители, благодаря ви, че сте тук и че ни подкрепяте в тази наша самодейност, с която взехме решение да срещнем децата с приказките, да ги мотивираме, да желаят повече да им четете, а и те самите да четат приказки. Няма да скрия, че този месец е най- приятният за Община Благоевград, тъй като непрестанно има детски смях и шум. Пожелавам триумф на тази самодейност. В пет следващи дни ще имате опция да се насладите на прелестни приказки, с прелестни разказвачи. На добър час и благодаря още един път, че сте тук. “, сподели в приветствието си заместник- кметът Христина Шопова.

Тя прикани дребните посетители, във фоайето на Общината, да напишат своите писма до Дядо Коледа и да ги пуснат в кутията, която се намира пред елхата в центъра на града и добави, че в Благоевград са най- умните, най-прекрасните, най- надарените деца в цяла България.
Фоайето на Община Благоевград се трансформира в фон от приказката по Ханс Кристиан Андерсен – „ Новите облекла на царя “. С помощта на актьорите от Драматичен спектакъл „ Проф. Енчо Халачев “, децата от публиката станаха основни настоящи лица в един друг и ексцентричен прочит на творбата. Смях, страсти, въодушевление, гарнирани с апетитен чай и бисквитки, озариха ексцентричното пространство към коледната елха и камина в Общината.

Поредицата „ Часът на приказния повествовател “ продължава и на следващия ден, когато една футболна звезда взима книжката с приказки. Светослав Дяков ще чете „ Коледна приказка за най- дребните “. Отново се чака да валят изненади за най- дребните поданици и посетители на Благоевград.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР