Новите домове в столицата на Великобритания обикновено се разпродават още

...
Новите домове в столицата на Великобритания обикновено се разпродават още
Коментари Харесай

Лондон се препълни с имоти, които никой не иска да купи

Новите домове в столицата на Англия нормално се разпродават още преди строителните действия по тях да бъдат приключени. Сега обаче Лондон е рекордно принаситен от постройки, за които няма купувачи.

Броят на непродадените парцели, които към момента се строят стигна до 31 508 в края на март. Това е рекордна сума, откогато консултантската компания за недвижими парцели Molior London стартира да събира данни за пазара преди десетилетие, написа Bloomberg.

Регионите с най-вече непродадени домове са Tower Hamlets и Greenwich. Голяма част от тях са прекомерно скъпи, с цел да могат да се употребяват държавни тласъци като " Помощ за покупка ". Затова жителите от междинната класа не ги избират.

" Помощ за покупка " е заем, въведен през 2013 година и разрешава на кредитополучателите да вземат ипотека с първична вноска от 5 %. Съгласно програмата страната дава 40% от тази ипотека без лихви в подмяна на дял от всяко нарастване на цената на парцела в следствие. Програмата обаче е единствено за новите домове, които костват над 600 000 паунда.

По-рано скъпите жилища можеха да бъдат закупени от задгранични вложители, само че през последните няколко години търсенето и от тяхна страна е отслабнало. Това се дължи на ограниченията, които държавното управление на Острова одобри за ограничение на непознатите капиталови покупки на нови жилища.

Архитектите, инженерите и дизайнерите пък от своя срана започнаха да изпипват от ден на ден работата си, с цел да може първокласните жилища, които основават, да привлекат вниманието на непознатите вложители. Оттогава пазарът на скъпите парцели бе обиден от увеличение на налозите, финансовия надзор и несигурността на Брекзит.

Средната цена за ново жилище в Лондон е стигнала рекордните 9090 паунда или 11 760 $ на квадратен метър. Цената е с 74% по-висока от 2010 година. Най-скъпите квартали са Кенсингтън и Челси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР