Новите договори на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) за поддържане на

...
Новите договори на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) за поддържане на
Коментари Харесай

Фирма без дейност с 10 лв. капитал ще чисти снега от пътя до Пампорово


Новите контракти на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за поддържане на пътищата през идващите пет години са с към 30 на 100 по-високи по отношение на досегашните. Обявените от организацията данни за завършилите търгове за пътно поддържане с планирана стойност 500 милиона лв. за 5 години свидетелстват и за известни разбърквания в сектора.

" ПСТ Груп " и компании към " Грома холд " получават най-сериозния дял от поръчките. В същото време са отрязани огромни строителни компании, които през последните 10 години бяха надали не " абонирани " за тези поръчки, до момента в който други би трябвало да се задоволят с по-свит периметър на работа.

Присъствието си обаче уголемяват незнайни компании като " Инфра специалист ", да вземем за пример. Навлизат и нови, като " Промакс ", " Нивел строй " и " Роуг 1 ".

Официално все още са подписани новите контракти единствено за три области. За Благоевград е консорциум воден от " Грома холд " (25.1 млн. лева.); Търговище - " Пътинженерингстрой-Т " (12.8 млн. лева.) и Пловдив - с " Европейски пътища " АД (23.4 млн. лева.). Това излиза наяве от уеб страницата на АПИ и от регистъра на публичните поръчки.

Сключени са и договорите за почистване на автомагистралите. Там с водещи позиции е държавната компания " Автомагистрали ". Единственото изключение е сектор от автомагистрала " Марица " на територията на област Хасково, който ще се поддържа от локалната компания " АБ " АД, която има заем от държавната Българска банка за развиване за близо 29 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР