Новите банкноти от 100 и 200 евро, които са последните

...
Новите банкноти от 100 и 200 евро, които са последните
Коментари Харесай

ЕЦБ показа новите евробанкноти от €100 и € 200, които влизат в обращение от днес

Новите банкноти от 100 и 200 евро, които са последните от серията " Европа ", бяха пуснати в циркулация от през днешния ден. Те са с усъвършенствана отбрана против подправяне, като могат да бъдат елементарно тествани дали са същински посредством наклоняване под светлина.

Най-отгоре в сребристата линия има сателитна холограма, показваща дребни знаци Евро, които се движат към цифрата, когато банкнотата е наклонена и стават по-ясни на директна светлина.

На сребърната линия се открояват портретът на Европа, архитектурен претекст и огромен знак Евро. На новите банкноти от 100 и 200 евро цифрата е изобразено в смарагдово зелен цвят.

Смарагдово зеленото число не е нещо ново за серията " Европа ", само че в тези банкноти то е усъвършенствано, като дружно с цифрата се виждат и дребни знаци Евро.

Новите платежни средства са със същата височина като банкнотите от 50 евро, което ги прави по-лесно използваеми и от машините.
 Снимка 425846
Източник:

Банкнотата от 100 евро е третата най-често употребена в Европа след тези от 20 и 50 евро. Търсенето на банкноти от 100 и 200 евро нараства с бърз годишен ритъм.

Банкнотите от 100 и 200 евро от първата серия ще продължат да бъдат законно платежно средство и ще се употребяват дружно с новите разновидности, като последователно ще излязат от обращение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР