Новите атомни енергоблокове в АЕЦ „Дуковани“ получиха положително становище по

...
Новите атомни енергоблокове в АЕЦ „Дуковани“ получиха положително становище по
Коментари Харесай

Чехия даде положително становище по ВОС за нови енергоблокове на АЕЦ „Дуковани“


Новите атомни енергоблокове в АЕЦ „ Дуковани “ получиха позитивно мнение по Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) от Министерството на околната среда на Чехия. Планът за създаване на един или два енергоблока бе подаден във ведомството от енергийната група ČEZ. Идеята е новите мощности последователно да заменят четирите съществуващи енергоблока на АЕЦ „ Дуковани “, съобщи www.ctk.cz.

Централата работи от 1985 година и покрива една пета от потреблението на ток в Чешката република, а множеството общини наоколо поддържат развиването на атомната електрическа енергия. Според Министерството на индустрията страната е една стъпка по-близо до построяването на нови атомни мощности, което ще помогне за реализиране на задачите в региона на нисковъглеродните енергийни източници и повишение на
енергийната сигурност.

„ Ние сме добре осведомени с атомните енергийни технологии и се интересуваме от публичното мнение - освен това в страната, само че и на нашите съседи. И
непрестанно преговаряме за АЕЦ „ Дуковани “- 2 с поданици на Унгария, Австрия и Германия “, съобщи вицепремиерът и министър на индустрията и търговията Карел Гавличек.

В заключението на Оценка на въздействието върху околната среда се съдържат 47 условия, осъществяването на които би трябвало да сведе до най-малко въздействието на плана върху публичното здраве и околната среда.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР