Новите американски мита върху вноса на стомана, перални и слънчеви

...
Новите американски мита върху вноса на стомана, перални и слънчеви
Коментари Харесай

Заради наложени от Тръмп мита Южна Корея губи милиарди

Новите американски мита върху вноса на стомана, перални и слънчеви акумулатори ще костват на Южна Корея повече от 2,4 милиарда американски $, съобщи БГНЕС, като се базира на финансов отчет на държавното управление на азиатската страна.
Политиката на американския президент Доналд Тръмп, декларирана от него още по време на президентската му акция, ще докара до загубата на близо 16 хиляди работни места в Южна Корея. Според текста на отчета, производителите на перални машини ще претърпят вреди за 760 млн. $ и ще би трябвало да се разделят с над 8100 свои чиновници, а тези на слънчеви панели – 470 млн. $ и към 1300 работни места.
По-рано Южна Корея подаде в Световната комерсиална организация (СТО) питане за осъществяване на двустранни съвещания със Съединени американски щати по отношение на въведените в края на януари 2018 година мита.
Тръмп взе решение да наложи ограничавания на вноса на перални и елементи за слънчеви акумулатори от редица азиатски страни за интервал от четири години. Според корейски специалисти обаче сходно решение опонира на разпоредбите на СТО. В отговор държавното управление на Южна Корея разгласи планове за преустановяване облекченията за импорт на редица артикули от Съединени американски щати на обща стойност 480 млн. $.
Най-засегнати от дейностите на Тръмп се чака да бъдат огромните концерни LG Electronics и Samsung Electronics.
Споразумението за свободна търговия сред Република Корея и Съединени американски щати беше подписано през април 2017 година и влезе в действие през март 2012 година. По време на предизборната акция на Доналд Тръмп той неведнъж насочи рецензии към въпросния контракт и го дефинира като неблагоприятен за Америка; съгласно него документът е довел до загубата на 100 хиляди работни места в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР