Новите акумулаторни батерии могат да станат евтина алтернатива на сега

...
Новите акумулаторни батерии могат да станат евтина алтернатива на сега
Коментари Харесай

Нови протонни батерии използват евтин въглерод вместо литий

Новите акумулаторни акумулатори могат да станат евтина опция на в този момент съществуващите литиевойонни акумулатори.
Учените от дълго време търсят по-евтина опция на актуалните акумулатори в преносимите компютри и смарт телефоните, в които се употребява редкия и безценен литий. Австралийските учени от Мелбърнския университет предложиха батерия от нов вид, употребяваща въглерод и вода, получила името „ протонна батерия „.

Създадената от учените батерия е хибрид от химически и водородни горивни кафези. Ако тази технология се окаже сполучлива, цената на акумулаторните акумулатори може съществено да спадне. Това незабавно ще се отрази на цената на електрическите автомобили и разнообразните мобилни устройства.



Принципът на работа на новата батерия е разказан напълно в резюме. Протоните, отделяни от водата по време на зареждането, минават през клетъчна мембрана и се съединяват с въглеродните електроди, без да се образува газообразен водород. При разреждането, когато стартира потреблението на насъбраната сила, водородните йони губят електрони и се трансформират в протони. Електроните отдават своята сила за зареждане на съответното устройство, а протоните се съединяват с кислорода и другите електрони и още веднъж се трансформират във вода.

Ключовият миг при протонните акумулатори спрямо горивните кафези е тяхната по-висока успеваемост, а плътността на силата е сравнима с литиевойонните акумулатори.

Представеният първообраз е дребна 1,2 V батерия. В идващите прототипи учените имат намерение да употребяват графен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР