Новините разпалиха загрижеността, че работните места в производството на автомобили

...
Новините разпалиха загрижеността, че работните места в производството на автомобили
Коментари Харесай

Jaguar Land Rover ще премести производството на Discovery в Словакия

Новините разпалиха загрижеността, че работните места в производството на коли могат да бъдат изложени на риск след Brexit

364 млн. паунда е облагата на компанията през първите 3 месеца на годината. Още по тематиката
Ford ще предлага транспортни услуги с самостоятелни коли от 2021 година

Kомпанията избира да оперира лична платформа за споделени пътувания, като ще се насочи и към куриерския бизнес
18 апр 2018
Jaguar Land Rover свива продажбите и редуцира 1000 работни места

Британската компания е наранена от спад в продажбите на дизелови коли и Brexit
16 апр 2018
Най-големите автомобилни компании се готвят за промяна на поколението в ръководството

Fiat Chrysler, Daimler и Toyota са измежду тези, които ще би трябвало да изберат нов управител през идващите няколко години
12 апр 2018
Jaguar Land Rover се оглежда за придобивания

Целта на английската автомобилна компания е да създава нови модели
26 сеп 2017
Jaguar Land Rover ще предлага електрическа версия на всичките си модели

Все повече автомобилни производители подхващат сходни стъпки
12 сеп 2017
Brexit може да подтиква производството на авточасти във Англия

В противоположен случай сглобяването на коли ще се оскъпи, тъй като сега половината от частите се внасят
7 авг 2017 Най-големият английски производител на коли - Jaguar Land Rover, ще реалокира цялото произвеждане на модела Land Rover Discovery от завода си в Солихюл, Бирмингам, в Словакия, оповестява The Guardian.

Това може да засегне стотици работни места на фонa на намаляващите продажби на дизелови коли, налозите върху транспортните средства и несигурността към излизането на Англия от Европейски Съюз. Компанията уточни, че решението " е мъчно, само че е част от дълготрайна индустриална тактика, защото трансформира бизнеса си в международен мащаб. "

Причините

Предполага се, че измежду главните аргументи за преместването на производството са подготовката на Англия за идното овакантяване на Европейски Съюз и предстоящите проблеми за локалната автомобилна индустрия. Прекратяването на производството на Discovery ще докара до съкращения, признават от JLR.

Oт 2019 година Lаnd Rоvеr Dіѕсоvеrу вeчe щe ce пpoизвeждa в Cлoвaĸия, а в завода на компанията в Солихюл ще продължат да се сглобяват Range Rover и Range Rover Sport. Освободените от Discovery мощности ще бъдат готови поетапно за произвеждане на електрически автомобили. Идеята е в даден миг Jaguar I-Pace да стартира да се създава във Англия, а не от Magna Steyr в Австрия.

Плановете

Производството на Discovery в Словакия би трябвало да тръгне по проект при започване на 2019 година Компанията разгласи желанието си за това още през 2016 година За задачата в Словакия се строи напълно нов цех. Моделът с изключение на в Обединеното кралство се създава още и в Чансу, Китай.

JLR има съглашение с Magna Steyr за производството на модела Jaguar E-Pace и напълно електрическия I-Pace в Австрия. Решението за произвеждане на електромоделите на компанията в Солихюл успокоява ненапълно напрежението от предстоящата загуба на работни места на Острова.

От компанията дават обещание съществени вложения в Англия и произвеждане на идващия Range Rover Evoque в Хейлууд, Северна Англия, където се създава в този момент и Discovery Sport.

" Сериозната инвестиция и софтуерното преоборудване в Солихюл за производството на идващото потомство модели на Land Rover и преоборудването на завода в Хейлууд за идващия Evoque е доказателство, че оставаме свързани по едно и също време с Обединеното кралство, преобразуването на компанията и с нейния напредък ", споделя се още в известието на производителя.

От Jaguar Land Rover дават обещание електрифициране на всичките си модели от 2020 година нататък, само че отхвърлят да оповестят дали измежду моделите на Range Rover ще има изцяло електрифициран вид. Двата SUV модела на компанията хибридни разновидности.

Приходите сa подложени на напън, като облагата за първото тримесечие на годината преди облагане с налози спадна до 364 млн. паунда по отношение на 676 млн. паунда за същия интервал на предходната година.

Реакциите

Новините усилиха загрижеността, че работните места в производството на коли могат да бъдат изложени на риск след Brexit. Автомобилната промишленост неведнъж е предупреждавала, че възможни гранични закъснения при елементи ще нанесат удар върху промишлеността и ще откажат производителите да продължат интервенциите си във Англия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР