Новините на NOVA, съвместно с УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“, започнаха

...
Новините на NOVA, съвместно с УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“, започнаха
Коментари Харесай

Новините на NOVA и „Пирогов със съвместна инициатива в помощ на най-малките пациенти

Новините на NOVA, взаимно с УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, започнаха акция за набиране на средства за нов рентген за Отделението по детска ортопедия и травматология. Закупуването на модерната инсталация ще улесни слагането на прецизна диагноза при най-малките пациенти и ще понижи облъчването до най-малко.

Водещата на NOVA Ани Салич застана зад идеята и сподели единственото по рода си у нас поделение за незабавна ортопедия, в която всяка година се оперират и лекуват над 1 500 деца от цяла България.

„ Условията в отделението са извънредно положителни, само че липсва инсталация с нужните параметри - такава, с която можем да оценим в елементи и най-малките костици. Това усъвършенства прецизността и скоростта на работа. В медицината няма положителни резултати без добра материална база и добра инсталация “ – разяснява доктор Цуцумански пред NOVA.

„ В опит да се подсигури този уред най-скоро за дребните пациенти на „ Пирогов “, се свързах с разнообразни хора, които могат да оказват помощ. Прекрасният ни артист Камен Донев към този момент преведе 2 000 лв., има и други, които желаят да оказват помощ, само че сумата по никакъв начин не е дребна. По думите на шефа на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов сходен рентген коства 150 000 лв. с Данък добавена стойност, а незабавната болница може да заплати половината.

Останалите 75 000 ще събираме от донори . Моят опит през годините демонстрира, че най-бързо оказват помощ СМС акциите, само че не можем да организираме такава. Ето за какво ще разчитаме на безкористната помощ на българите у нас и в чужбина, тъй като „ Пирогов “ и детската ортопедия са единственото място, където се оперират детски контузии и ние сме длъжни да даваме на децата си съответна здравна помощ “ - сподели Ани Салич.-->

Банковата сметка за набиране на средства и детайлности за самодейността са оповестени на.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР