novinite.bgБългарският евродепутат Ангел Джамбазки призова да бъде прегледано решението на

...
novinite.bgБългарският евродепутат Ангел Джамбазки призова да бъде прегледано решението на
Коментари Харесай

Джамбазки: Ердоган е агресор и окупатор, Фолксваген трябва да се откаже от Турция

novinite.bg

Българският евродепутат Ангел Джамбазки прикани да бъде прегледано решението на „ Фолксваген “ да реалокира завода си в Турция. Поводът бе почналата военна интервенция на Анкара в Северна Сирия.

Джамбазки, който е и претендент на Вътрешна македонска революционна организация за кмет на София насочи апела си по време на спор, отдаден на обстановката в Сирия. Макар да не загатна името „ Фолксваген “, бе ясно, че той има поради тъкмо тази компания. Миналата седмица се разбра, че тя е предпочела да построи цех в Турция, а не в България.

„ Трябва да бъде прегледано желанието на огромната немска компания, която се пробва да реалокира своя цех в Турция. Защото Турция не съблюдава човешките права, тя атакува и убива цивилни хора, тя е агресор. Турция на Ердоган е окупатор и агресор. Не можете повече да си заравяте главата в пясъка, а да вземете решение “, сподели Джамбазки.

Според него не е изненада, че Турция е нападнала кюрдите в Сирия:

„ Говорим, предизвестяваме за това към този момент 5 години. Този човек (Ердоган – б.р.) е деспот, не се интересува от човешки права. Напада както кюрдите в Сирия, по този начин и Кипър, заплашва Гърция и България. “

Джамбазки се обърна персонално към намиращата се в залата Федерика Могерини – висш представтел на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност:

„ Въпросът е какво прави Европейски Съюз във ваше лице. Трябва да бъда спрени всички финансови потоци на Европейски Съюз към Турция “

В началото на дебата Могерини изрази опасения, че турската интервенция „ може да отвори още една страница в така и така тъмната история на сирийската война “.

„ Последиците могат да бъдат доста дълбоки в филантропично, военно и политическо отношение. Призоваваме Турция да спре дейностите си, тъй като ще докара до още премеждия за цивилното население “, съобщи посланик номер 1 на Европа.

Тя счита, че изключително огромна е заплахата за световната коалиция за разгрома на „ Ислямска страна “, част от която е и Турция.

„ Операцията ще засегне нашите сътрудници в битката с „ Ислямска страна “, най-много кюрдските сили. Това ще докара до надигане на групировката в тази зона. Тя продължава да бъде опасност както за района, по този начин и за целя свят “, посочи Могерини.

Едва ли плануванаъа от Турция така наречен зона в Североизточна Сирия ще бъде решение.

„ Не можем да си представим по какъв начин такова връщане на бежанците ще бъде безвредно. За нас е недопустим всеки опит за демографски промени “, добави първият европейски посланик.

Тя повтори думите на ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, че не може и дума да става Европейски Съюз да финансира инфраструктура за приемане на хиляди бежанци в Североизточна Сирия.

С дейностите си Турция на процедура оказва помощ на „ Ислямска страна “, вместо да се борис нея, счита хърватският евродепутат Тонино Пицула.

А сънародничката му Желяна Зовко сигнализира, че офанзивата може да докара до нова Сребреница.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР