Novini.bg следи на живо за вас всичко, което се случва

...
Novini.bg следи на живо за вас всичко, което се случва
Коментари Харесай

ДЕН 21 ОТ ВОЙНАТА: Силни експлозии разтърсиха Киев тази нощ

Novini.bg следи онлайн за вас всичко, което се случва във войната сред Русия и Украйна:
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2612
10:00
Около 20 000 цивилни съумяха да изоставен Мариупол с персонални коли


Около 20 хиляди цивилни съумяха да изоставен обсадения пристанищен град Мариупол с персонални коли, съобщи през днешния ден представителят на украинското вътрешно министерство Вадим Денисенко, съобщи Ройтерс.
Копирано
09:54
Белгийски боец е дезертирал, с цел да отиде да се бие на фронта в Украйна


Двама белгийски бойци са напуснали въоръжените сили, с цел да отидат да се бият на фронта в Украйна, оповестиха локални медии.
Копирано
09:43
Георги Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата съветска Червена войска


„ Когато се водят бойни дейности, когато бушува кървава, разрушителна, опустошителна война, НАТО в тази обстановка би трябвало да вземе ограничения, с цел да се отбрани. Защото никой не знае къде ще стигнат апетитите на съветския президент. В момента той е в Украйна, може да продължи на запад. Не можем да стоим безучастно и да гледаме. Трябва да вземем ограничения за нашата отбрана, тъй че в Кремъл да знаят, че сме подготвени, в случай че решат да продължат на запад, че ще се противопоставим. “ Това сподели в изявление за БНР някогашният длъжностен министър на защитата и номиниран за дипломат на страната ни в НАТО Георги Панайотов.
Копирано
09:39
Антъни Блинкън изрази съболезнования на околните на двамата публицисти, починали край Киев


Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън изрази съболезнования на околните на починалите през вчерашния ден край Киев двама публицисти, съобщи Би Би Си.
Копирано
09:14
Евакуирана е част от българските жители от Бердянск


Част от българските жители от Бердянск са били евакуирани през фронтовата линия и се намират на несъмнено място в почетното ни консулство в Запорожие.
Копирано
09:06
Руски народен представител се усъмни в думите на Володимир Зеленски за НАТО


Отказът от курса към участие в НАТО ще е сериозна отстъпка за Украйна, само че ще докара до благоденствие и мир в страната. Президентът Володимир Зеленски обаче би трябвало да реализира в страната си "денацификация " и "да върне уважението към всички националности в нея, всички езици и култури ". Така разяснява вчерашно изказване на украинския водач съветският сенатор Сергей Цеков, приказвал пред "Газета ".
Копирано
08:53
Димитър Гърдев: Русия е изтощена от войни


Руското общество не е единно в поддръжката на тази война. Русия е изтощена от войни. Сега виждаме следващата, само че и сирийската рецесия беше война за това общество, както и войната в Кавказ. Посланията към съветското общество не са единни и това основава чувство, че са вкарани в една случка. Това съобщи Димитър Гърдев от Има Такъв Народ в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.
Копирано
08:50
Валентин Радев: Няма директни доказателства дали вакуумна бомба е употребена от Русия в Украйна


Няма директни доказателства дали термобарична бомба е употребена в Украйна. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ по бТВ ръководителят на Сдружението на експертите по боеприпасите в България и някогашен вътрешен министър Валентин Радев.
Копирано
08:45
Инджев за Марина Овсянникова: Може да ѝ дадат 15 години затвор


Световен отзив на дейностите на съветската журналистка Марина Овсянникова, която за няколко секунди се появи с афиш против войната по време на емисия на съветския „ Първи канал”. Овсянникова беше задържана незабавно, а малко по-късно беше и санкционирана с 30 000 рубли за дейностите си.
Копирано
08:28
Председателят на здравната комисия в Народно събрание: Украинските бежанци ще получават здравна помощ както обезпечените лица в България


Досегашната уредба дава опция на всеки чужденец, пристигнал в България, да получи незабавна помощ. Очакваме бежанска вълна, която ще нараства. Миналата седмица Министерски съвет взе решение до 31-ви март да няма значение дали бесарабски българин или украинец да получава помощ, в това число здравна. Това съобщи Антон Тонев, ръководител на здравната комисия в Народно събрание, в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.
Копирано
08:26
Украйна твърди, че Русия е изгубила до 40% от силите си от нашествието


Русия е изгубила до 40 % от силите, с които е почнала нашествието в Украйна, съобщи ДПА, като се базира на основния щаб на украинските въоръжени сили.
Копирано
07:37
Полк.о.р. Миленски: Русия няма по какъв начин да завоюва тази война


Русия няма по какъв начин да завоюва тази война. Не може да спечелиш като целият свят е против теб, може да имаш краткосрочни победи. България направи своя избор и желае да е свободна европейска страна. Това съобщи в ефира на Нова телевизия полковник.о.р. Владимир Миленски.
Копирано
07:20
Наш съотечественик в Киев: Всяка вечер се чуват престрелки


Последните няколко дни са доста тежки в Киев. Градът е атакуван от три страни – запад, север и изток. Постоянно се чуват удари по въздуха. Противовъздушната защита работи към този момент, само че има доста тежки провали върху жилищни здания, детски градини, учебни заведения, по улицата.
Копирано
07:00
Макрон предложи леговище на Марина Овсянникова


Френският президент Еманюел Макрон предложи леговище на Марина Овсянникова, която се появи в централната вечерна емисия на съветския "Первый канал " и развя афиш, с който предизвести феновете, че са жертви на съветската агитация.
Копирано
06:20
Сенатът на Съединени американски щати осъди Путин като военнопрестъпник


Сенатът на Съединените щати гласоподава единомислещо и осъди Владимир Путин като военнопрестъпник, осведоми Нова телевизия.
Копирано
06:17
Силни детонации раздрусаха Киев тази нощ


Силни детонации е имало късно нощес в западните покрайнини на Киев, заяви Нова телевизия. В столицата на Украйна е в действие 35-часов полицейски час. Руската артилерия и бойни самолети не престават да нанасят удари по разнообразни украински градове. През нощта са били задействани сирените в град Лвов, в западната част на Украйна, която до момента оставаше настрана от бойните дейности. Преди два дни военна база отвън града, близо до полската граница, беше ударена с съветски ракети. Загинаха минимум 35 украински бойци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР