Новината за задържането беше обявена на извънреден брифинг в Министерския

...
Новината за задържането беше обявена на извънреден брифинг в Министерския
Коментари Харесай

Главният заподозрян за убийството на Виктория е задържан в Германия

Новината за задържането беше оповестена на ексклузивен брифинг в Министерския съвет от вътрешния министър Младен Маринов. Според проверяващите, на този стадий не може да се приказва за авансово обмисляне на жестокото ликвидиране.

Всички обстоятелства, с които разполага Министерство на вътрешните работи по случая обобщава Тихомир Игнатов.

Според вътрешния министър събраните материални доказателства уличават 21-годишния Северин Красимиров като причинител на жестокото ликвидиране. Той е напуснал страната ден след нещастието - на 7 октомври в 14 часа и 2 минути през граничния пункт Дунав мост. В Германия съумява да смени няколко адреса. Част от ДНК експертизите са подготвени. Открит е ДНК материал от Северин както върху натрупа, по този начин и върху облеклата на жертвата.

За него се знае, че е арестуван през 2007-ма за кражба на цветни метали, както и се знае, че е упражнявал бокс. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че в нощта преди нещастието той е умъртвил огромно количество алкохол. От прокураурата дефинираха уврежданията по тялото на Виктория като извънредно брутални и тежки. Доказателствата на този стадий сочат, че нападението е било за полово посягане. Работи се и по версията, че може да е имал подбудители, както и съучастници.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Имаме информация, че той цяла вечер е употребявал алкохол. Намирал се е в мястото най-вероятно с изчакване на миг, в който може да извърши това действие. Малко преди жертвата е тичала друга жена, след това се е върнала. Жертвата е траяла малко по-далеч в сравнение с нормално. Това ни кара да мислим, че това е безусловно инцидентно действие, изчаквайки опция на даденото място. Сотир Цацаров, основен прокурор: На този стадий ние не можем да твърдим, че убийството е обвързвано с професионалната й активност, само че отново споделям задържането на причинителя никога не значи прекратяване на работата по всички вероятни версии.   Eкстрадирането на хипотетичния палач на Виктория може да отнеме седмици Eкстрадирането на хипотетичния палач на Виктория може да отнеме седмици
На Северин Красимиров задочно са му повдигнати две обвинявания - за обезчестяване и за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен и непосилен метод. А...

На Северин Красимиров са повдигнати задочно две обвинявания - за обезчестяване и съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен и непосилен метод. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи пожизнен затвор без право на подмяна.

Детайлите по случая от Германия обобщава кореспондентът на Българска национална телевизия там - Мария Стоянва.

Германия през днешния ден с изключително внимание следеше развоя по зверското ликвидиране на българката Виктория Маринова. Дори в метрото в Берлин на мониторите с къси вести, посочваха фрагменти от Русе и нейната фотографията. След като от София доближиха новините за задържането на обвинен в Германия, медийният интерес толкоз се увеличи, че локалните управляващи дадоха конференция.
Фридо де Фрийз, началник на престъпната работа в Долна Саксони: Вчера в 20:15 локално време арестувахме български жител в град Щаде, който е обвинен за убийството на българската журналистка.
Ръководителят на престъпната работа описа още за партньорството по случая с българските му сътрудници. Първият сигнал е получен в 12ч. по обяд през вчерашния ден. Близо четири часа по-късно жилището, в което се е намирал обвиненият е било локализирано. След това дузина служители на реда са го щурмували и в началото са задържали двама мъже. По-късно единият е бил освободен. В взаимно прессъобщение на прокуратурата и престъпната работа на провинция Долна Саксония, изпратено до Българска национална телевизия в Берлин, особено място се отделя на съдействието с българските служби.

Някои немски медии обръщат внимание на рецензията, отправена от българския министър председател за стандартите, с които беше подходено в Европа след злокобното ликвидиране.
 Запис от камера демонстрира бягащ мъж от мястото на престъплението в Русе Запис от камера демонстрира бягащ мъж от мястото на престъплението в Русе
На запис от охранителна камера се вижда по какъв начин мъж бяга от мястото на убийството. Според проверяващите убийството на Виктория е осъществено сред 11.24 и 1...

Премиерът Борисов се оплака от медийния напън, на който са били подложени държавните органи, макар неговия апел от неделя да се изчака няколко дни преди публикуването на данни към следствието, с цел да не се пречи на полицията. Той посочи положителната работа на прокуратурата и полицията.
Бойко Борисов, министър-председател: Българи направиха по този начин през тези няколко дни за България да се приказва като за Малта и Словакия. Да си очернят страната по най-бруталния метод.В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно правилно. Разни червени и сини политици се скъсаха да пращат мейли и да вървят да изясняват в Брюксел и в Съединени американски щати какво се случи в България. Вие не сте четвъртата. Вие сте първата власт сега и ви апелирам да се държите по този начин отговорно, каквато отговорност изисква всяка първа власт.
Премиерът дружно с основния прокурор и вътрешния министър се срещнаха с всички посланици у нас с цел да разкрият елементи към разкриването на убийството. На срещата в Министерския съвет Борисов е отбелязал, че нито непознатите медии, нито страните, коментирали нещастието, са потърсили информация от формалните управляващи. Дипломатите не са имали въпроси, свързани с следствието.
Още по тематиката Жестоко ликвидиране в Русе - жертвата е 30-годишната журналистка Виктория Маринова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР