Новината за това, че Metro Exodus няма да се предлага

...
Новината за това, че Metro Exodus няма да се предлага
Коментари Харесай

Глуховски помоли геймърската общност за търпение

Новината за това, че Metro Exodus няма да се предлага в Steam докара до съществено недоволство в Интернет. Решението на Deep Silver и Koch Media пристигна изненадващо и късно. Играта към този момент се оферираше за авансово закупуване в магазина на Valve. Освен това, издателят не уточни никаква обосновка за хода си, а Valve, от своя страна, дефинираха решението на Deep Silver за „ непочтено “.

Exodus няма да се предлага единствено в Epic Games Store. Една година след дебюта на играта, тя ще се предлага и в Steam, а тези, които са закупили играта авансово оттова, ще си я получат в деня, в който се появи: 15.02.

Споменатото недоволство, надигнало се след анонса за смяната се трансформира в дребна стихия, откакто доста геймъри приканиха за протест на 4A Games (все едно разработчикът е имал думата) и Deep Silver, последваха голям брой отрицателни ревюта в Steam на предходните игри от поредицата, а в хода на всичко това беше и забъркано името на Дмитрий Глуховски, създател на известните романи, на чиято основа се основава Metro, и понастоящем разказ дизайнер на Exodus. Много медии цитираха негово изявление в Instagram, което, както по-рано той самия посочи, е било извадено от подтекста.

Тази седмица Глуховски още веднъж се появи в Instagram с мнение по проблема, заявявайки, че съчувства и схваща геймърите, които се усещат предадени, само че упорства те да проявят схващане и да не изоставят, както 4A, по този начин и Deep Silver.

„ Много скърбя тези от вас, които чакаха и желаеха играта да излезе в Steam и бяха подведени от издателя “, декларира Глуховски, обяснявайки, че той се доверява на решението на издателя. „ И още веднъж, всички ние доста съжаляваме, че се чувствате засегнати “.

Дали в действителност решението на издателите на играта ще окаже въздействие върху продажбите на Exodus е мъчно да се каже. Ходът на Koch и Deep Silver очевидно, най-малко на пръв взор, облагодетелства, както едната, по този начин и другата страна. Но магазина на Epic е още доста надалеч от платформата, която оферират Valve, която не е просто един цифров тезгях, а нещо доста повече от това.

Вероятно думите на един от коментиращите видео обявата на Глуховски, отразява много ясно ситуацията на нещата и за какво толкоз хора не могат да се примирят с решението на Deep Silver:

„ Epic Store – това е платформа, насочена към разработчиците, а не към клиентите.

Steam е обществена мрежа. В нея има освен мнения, само че и конгрес, чат, стрийминг, благоприятни условия за търгуване, ръководства/съвети, а в моя случай, също по този начин и настройки за моя Steam Controller. Кажете, вие самите бихте ли заменили такава обществена мрежа на елементарен магазин, който също така не почита мнението ви? “, написа коментиращият.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР