Новината за приключилата безпроблемно проверка на имотното състояние на 21-годишния

...
Новината за приключилата безпроблемно проверка на имотното състояние на 21-годишния
Коментари Харесай

Сега: Откъде синът на зам.-главния прокурор Сарафов има пари за луксозни имоти?

Новината за завършилата безпроблемно инспекция на имотното положение на 21-годишния Боби Сарафов - наследник на зам. основния прокурор и началник на Националната следствена работа Борислав Сарафов, се оказа прибързана, написа вестник „ Сега “. Онзи ден прокуратурата заяви, че данъчните не са открили противоречие сред получените от Сарафов-младши приходи и притежаваното от него имущество. Всъщност проверката въобще не е обхванала две от общо трите му имотни покупко-продажби. Така въпросът с имотното положение на Сарафов-младши остава отворен, отбелязва изданието.
Според известието на прокуратурата проверката за приходите на Сарафов-младши е обхванала интервала от началото на 2015 година до края на 2018 година 2019 година въобще не е включена. Две от най-странните имотни покупко-продажби на Сарафов-младши са осъществени точно през 2019 година
Както "Сега " писа, синът на Сарафов стартира да пазари парцели през 2018 година През август 2018 година той си купува от "Еделвайс-3 Бояна " ЕООД ателие от 149 кв. м с общите елементи и две тераси от 87 кв. м за 109 542 евро (735 евро на кв. м без терасите) и гараж за 57 600 лева Ателието е ситуирано в затворен комплекс в Бояна, като съгласно уеб страницата на компанията началните цени в комплекса при разгарянето на абсурда тръгваха от 1224 евро на кв. м.
През март 2019 година Сарафов купува от същата компания второ ателие в комплекса от 137 кв. м с общите елементи и тераса от 10 кв. м, като платената цена по договорката е 98 186 евро, или 192 035 лева (717 евро на квадратен метър без терасата). Тази договорка въобще не е изследвана от данъчните. Те не са ревизирали и осъществена от Сарафов-младши продажба месец по-рано - през февруари. Тогава синът на Сарафов съумява да продаде жилище в "Люлин " от 65.2 кв. м доста по-изгодно - за 68 000 евро, или 1043 евро на кв. м.
От Националната организация за приходите обясниха, че 2019 година не е ревизирана, тъй като още не е завършила и Сарафов-младши занапред ще заявява приходите си за нея. Проверка за противоречие ще може да се прави едвам откакто се подаде декларация за 2019-а, т.е. вероятно през 2020 година Това е на доктрина - не е ясно дали въобще ще има продължение на този сюжет, откакто беше тържествено завършен от прокуратурата. Не се разбра и кой и за какво е определил началната дата на проверката да е януари 2015 година - данъчните или прокуратурата, написа още „ Сега “.
Проверката за сина на Сарафов бе разпоредена от Сотир Цацаров след медийни изявления и предоставена на Национална агенция за приходите от ВКП. "Сега " попита бащата Сарафов дали синът му би свалил данъчно-осигурителната загадка за проверката, тъй че въпросът за произхода на средствата да не остава провесен, само че отговор не беше получен.
Боби Сарафов-младши е последна година студент по право в Лондон.
Във фирмените регистри няма данни той да се занимава с бизнес. Купените жилища не са ипотекирани в банка.
В последната си декларация от февруари 2018 година Борислав Сарафов е показал, че е продал апартамент от 46 кв. м в "Люлин " за 86 хиляди лева Тогава е имал и 10 хиляди лева банков влог, а някогашната му брачна половинка Евгения - 196 хиляди лева спестявания и пари от продажбата на фамилния апартамент. Тогава Сарафов заявява, че изплаща и 63 хиляди лева заем. Не излиза наяве от кое място са парите на сина му за покупката на двете жилища в първокласната кооперация "Еделвайс " в "Бояна ".
Борислав Сарафов бе заставен да излезе в отпуск, до момента в който трае инспекцията против сина му, само че се върна тихомълком на работа още през май, припомня „ Сега “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР