Новината за 9-часов работен ден е абсолютно фалшива, каза за

...
Новината за 9-часов работен ден е абсолютно фалшива, каза за
Коментари Харесай

Възможно ли е в България да има 9-часов работен ден

Новината за 9-часов работен ден е безусловно подправена, сподели за Българска национална телевизия президентът на „ Подкрепа " Димитър Манолов. "Няма такова нещо и никому не е минавало през разум ", безапелационен беше той.
Той счита, че това е цялостен парадокс, изключително в случай, че международните трендове вървят в противоположната посока.

"Истината е, че ние имаме един проблем стародавен с полагането на ексклузивен труд дотолкоз, доколкото в нашия закон е записано 86-а година,че изключителният труд е неразрешен. След това следва една система от в случай че, обаче и по този начин нататък ", сподели Манолов.

Той изясни, че и при диалози с работодателите е станало ясно, че и те не са почитатели на тази концепция и има релативно единодушие за това, че изключителния труд се заплаща извънредно ниско.

Работодателите оферират промени в Кодекса на труда. Те желаят двойно нарастване на изключителния труд - от 150 на 300 часа. Всичко това на фона на добил...

Премиерът Борисов признава, че Европа ни натиска да спрем с въглищата. От друга страна отрасловият министър изясни, че имаме толкоз доста въглища, че ТЕЦ-овете ще продължат да работят.

"Ние въглищата би трябвало да ги спрем. Няма тичане. Въпросът е по какъв начин ще ги спрем и с какво ще ги сменяем ", уточни Манолов.

Въглищата създават сред 40 и 60% от базовата и пиковата сила в България. Разбира се, ще се разчита и на технологии. Въпросът не е единствено в това какъв брой ще ни коства прекъсването на използването им.

На среща през днешния ден, президентът и КНСБ настояха за ясна визия за бъдещето на въглищата ни в подтекста на подготвяната от Еврокомисията Зелена договорка за нул...

Предложението за разнообразни минимални работни заплати в другите браншове Манолов е направил още през 2005 година. Той изясни, че го е направил в един друг подтекст и в една разграничава среда, която към този момент не съществува.

Димитър Манолов: В последните няколко години поради протеста на работодателите по договарянията за минималните осигурителни приходи се раздраха всевъзможни взаимовръзки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР