Новината съобщи президентът Владимир ПутинПрезидентът призова за координирани действия в

...
Новината съобщи президентът Владимир ПутинПрезидентът призова за координирани действия в
Коментари Харесай

Русия пуска четвърта ваксина за коронавируса

Новината заяви президентът Владимир Путин
Президентът прикани за координирани дейности в пандемията

“Спутник V” е утвърдена в 66 страни

Русия скоро ще пусне четвърта ваксина против ковид, заяви през днешния ден президентът Владимир Путин, съобщи ТАСС.

“Успяхме бързо да създадем три лични, ефикасни ваксини против коронавирусната зараза. Скоро ще пуснем четвърта”, сподели Путин на гала в Кремъл по връчването на акредитивните писма на 23-ма новопристигнали непознати посланици в Русия.

Путин обаче не даде повече детайлности за новия препарат против COVID-19. Разработената от съветския център “Гамалея” “Спутник V” стана първата в света записана ваксина за ковид (през август предходната година). Тя е утвърдена в 66 страни с общо население 3,2 милиарда души.

Втората записана в Русия ваксина бе “ЕпиВакКорона”, основана от новосибирския център “Вектор”. Третият съветски препарат е “КовиВак”.

В началото на май пък съветското министерство на опазването на здравето записва и “Спутник лайт”. Тази версия на истинската едноименна ваксина е предопределена за пазари в непознати страни, където има огромни епидемиологични огнища.

Пред посланиците Путин съобщи, че “епидемията се трансформира в същински тест за такива универсални човешки полезности като взаимност, взаимопомощ и хуманизъм”. “Страната ни дава целенасочена помощ на повече от 60 страни от всички континенти, ние споделяме нашия опит и помощ при настройването на производството на локални медикаменти в задгранични предприятия”, акцентира президентът. И обърна внимание на обстоятелството, че “засега никой с изключение на Русия не прави това” и че “заедно с други страни работим за превъзмогване на дълготрайните стопански и обществени последствия от пандемията”.

“Русия е заинтригувана от съдействие с задгранични сътрудници в битката против световната пандемия”, сподели още Путин и прикани за координирана работа на страните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР