Новината първоначално бе съобщена от японски медии, а по-късно бе

...
Новината първоначално бе съобщена от японски медии, а по-късно бе
Коментари Харесай

Мощен Трус В Кралското Семейство! Поданиците Не Вярват На Очите Си, Край С Дългогодишния Монарх!

Новината в началото бе обявена от японски медии, а по-късно бе доказана пред публицисти от премиера Шиндзо Абе.

Очаква се формалното известие да бъде направено от кабинета другата седмица.

Датите бяха избрани на състоялото се през днешния ден съвещание на специфичния съвет по въпроса за абдикирането на монарха, в което взе участие и министър председателят. В консултациите участваха 10 души, в това число ръководителите на двете камари на Народното събрание, ръководителят на Върховния съд и ръководителят на Управлението на императорския двор.

Тази дата за церемонията по абдикирането бе желаната от японското държавно управление, тъй като другият вид, който се обсъждаше - предаването на престола да стане на 31 март против 1 април - щеше да съвпадне с плануваните за този интервал локални избори и с разискването на бюджета за новата финансова година в Народното събрание, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Абдикирането на Акихито стана допустимо, откакто през лятото в Япония влезе в действие специфичен закон, допускащ на императора - за пръв път от 200 години - да се отдръпна от властта. Той ще работи единствено в продължение на три години и важи единствено за настоящия император.

През август предходната година японският император в невиждано послание към нацията изрази предпочитание да се откаже от престола, той като счита, че поради преклонната си възраст може да не е в положение да извършва отговорностите си. През последните години Акихито имаше и съществени здравословни проблеми - претърпя сърдечна интервенция и бе лекуван от рак на простатата.

Доскоро законът изискваше императорът да извършва церемониалните си обвързване до края на живота си. Социологически допитвания демонстрираха, че японците реагират със благосклонност и схващане на желанието на Акихито. Затова бе решено особено за него да се направи изключение.

Акихито е представител на една от най-старите монархии в света. Той е роден на 23 декември 1933 година В края на 50-те се дами за Мичико - момиче, което не е от висшата аристокрация и с което се среща на тенис корта.

Последно японски император е абдикирал през 1817 година
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР