Новината, от която феновете на Рафаел Надал се опасяваха, стана

...
Новината, от която феновете на Рафаел Надал се опасяваха, стана
Коментари Харесай

Завръщането се отлага: Надал се оттегли от турнира в Монте Карло


Новината, от която почитателите на Рафаел Надал се притесняваха, стана факт. Испанецът разгласи отдръпването си от Мастърс шампионата в Монте Карло посредством изказване, оповестено в обществените мрежи. Като причина за решението си Матадора показва, че към момента не е подготвен за игра.

„ Здравейте на всички. За страдание, към момента не съм подготвен за игра и ще пропусна един от най-специалните за мен шампионати, в който постоянно съм обичал да играя. Мастърс шампионатът в Монте Карло постоянно е бил измежду най-важните в кариерата ми, само че за жалост и тази година иска ми се наложи да го пропусна, защото към момента не съм подготвен да се завърна в игра, заради риск от евентуално утежняване на травмата ми. Ще продължа възстановителния развой и ще направя всичко по силите си, с цел да се завърна на корта допустимо най-скоро “ – написа Матадора в Twitter.

Надал към момента се възвръща от контузията, която получи в мача против Макензи Макдоналд във втори кръг на Australian Open. Първоначално очакванията на испанеца и неговия екип бяха, че той ще се възвърне за Мастърса в Индиън Уелс, само че това не се случи и идната цел бе конкуренцията в Монте Карло. В последна сметка обаче, Надал ще пропусна Rolex Monte Carlo Masters за втора поредна година, откакто предишния сезон не игра поради фрактурата на реброто, получена в Индиън Уелс.

Преди няколко седмици уредниците на Rolex Monte Carlo Masters оповестиха посредством обява в обществените канали на шампионата, че Надал е удостоверил присъединяване в Княжеството. Впоследствие обаче международният №14 даде изявление за Marca, в което съобщи, че тази информация не дава отговор на истината.

Следващият шампионат в календара на Надал е ATP 500 конкуренцията в Барселона (17-23 април). Вчера шефът на Conde de Godo – Давид Ферер,
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР