Новината не изненада никого в Атлетико Мадрид. На „Метрополитано” вече

...
Новината не изненада никого в Атлетико Мадрид. На „Метрополитано” вече
Коментари Харесай

ФИФА отново не бръсне за слива Атлетико

Новината не изненада никого в Атлетико Мадрид. На „ Метрополитано” към този момент привикнаха и УЕФА, и ФИФА да не ги бръснат за слива. Сред номинираните за най-хубавите в света за 2018 година във футбола няма нито един представител на „ лос рохибланкос”, откакто се очакваше да бъде оценен най-малко Антоан Гризман след мощното му показване на Мондиала с Франция и извоюваните титли на клубно равнище в Лига Европа (беше разгласен за най-хубав състезател на турнира) и Суперкупата на Европа.

В последна сметка Гризман отпадна от листата за сметка на Мохамед Салах от Ливърпул, който направи превъзходен сезон, само че не взе нито една купа. Няма никакво рационално пояснение за отношението към французина, чиято единствена вяра остава „ Златната топка”. Това е точният миг Енрике Сересо и Мигел Анхел Хил да стачкуват против това и в това време гласно да заявят, че техният състезател е част от суперелита – нещо, което досега приказват обществено единствено в спортно-техническия щаб.

Наградите на ФИФА явно са изгубили напълно своето обаяние за чолистите, тъй като не беше оценен трудът и на Ян Облак, както и на самия Диего Симеоне. Само преди дни самият президент на УЕФА Александър Чеферин призна вратаря на „ дюшекчиите” за най-хубавия в света – мнение също и на съвсем всички от най-големите клубове на Европа, а най-после не го слагат в сметките за наградата. Същото важи и за Симеоне, въпреки че в неговия случай може би има повече причини да не попадне измежду номинираните, тъй като там са финалистите от международното състезание в Русия плюс Зинедин Зидан, който завоюва Шампионската лига с Реал Мадрид за трети следващ път.

И въпреки всичко е тъпо. Днешният Атлети е значителен фактор в международния футбол и единствено във ФИФА по този начин и не признават неговите заслуги. Те губят.
Манолете, „ АС”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР