Новината е обновена в 10:45 ч. на 14 ноември.Турската полиция

...
Новината е обновена в 10:45 ч. на 14 ноември.Турската полиция
Коментари Харесай

Турската полиция арестува сирийка, заподозряна за бомбения атентат в Истанбул

Новината е актуализирана в 10:45 ч. на 14 ноември.

Турската полиция е задържала обвинената извършителка на бомбения атентат в центъра на Истанбул, при който в неделя починаха 6 души, а 81 бяха ранени.

Ден откакто не разрешиха на медиите да отразяват детонацията, службите разпространиха и записи от задържането на дамата, която разпознават с името Ахлам Албашир - сирийка по народност.

Още към 20 други души са задържани поради бомбата:

More footage of the detention of the alleged perpetrator of the terrorist attack in from media.
— NEXTA (@nexta_tv)
Още в неделя президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и министърът на правораздаването Бекир Боздаг оповестиха, че жена е обвинена за връзка с детонацията.

Боздаг показва, че тя е седяла на една от пейките на " Истиклял " в продължение на повече от 40 минути. Малко откакто е станала и си е тръгнала, бомбата се е взривила. Ал Джазира разпространиха и фрагменти от мястото на престъплението.

 жена е обвинена за връзка с избухналата бомба в истанбул Прегледани са 1200 записа от камери за видеонаблюдение, с цел да се наблюдава придвижването на обвинената жена. Установено е, че тя е напуснала региона на детонацията с такси и е тръгнала към квартала Есенлер.

Извършени са претърсявания на 21 адреса, за които е имало данни, че дамата е посещавала. Арестувани са общо 46 души, а по време на разпитите служителите на реда са открили, че обвинената е отишла на адрес в региона " Кючюкчекмедже ".

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу оповестява, че е задържано " лицето, оставило бомбата ", без да прецизира дали става дума за същата жена, и упрекна Кюрдската работническа партия (ПКК) за организацията на терористичния акт.

" Нашата оценка е, че заповедта за смъртоносната офанзива е пристигнала от Айн ал-Араб в северна Сирия ", споделя той, акцентирайки мястото на сирийската централа на ПКК.

" Ще отговорим на виновниците за тази отвратителна терористична офанзива ", разгласи още Сойлу.

До момента никой не е поел отговорност за тежкото закононарушение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР