Новината е фалшива, а сайтът, който я разпространи - "Гъдeл

...
Новината е фалшива, а сайтът, който я разпространи - "Гъдeл
Коментари Харесай

МО опроверга новината за 82 турски танка у нас

Новината е подправена, а уеб сайтът, който я популяризира - "Гъдeл нюз ", е язвителен.

Източник от Министерството удостовери пред Българска национална телевизия освен че не е имало българо-турско обучение, а и че въпросният танк "Алтай ", който се загатва във подправената вест, не е въведен на въоръжение в турската войска и от него е създаден единствено един брой.

Вижте и самата „ вест “

«82 танка „ Алтай “ и малко над 800 бойци и офицери на турската войска са били у нас на обичайно военно обучение сред Тополовград и река „ Каменна река “.

Учението трябваше да продължи 9 дни, само че към този момент 4 дни след края му, турските войски не желаят да си тръгнат. В петък бяха подканени да си вървят със заповед на министър Каракачанов, само че отговорът от ген. А. Сюлейманоглу, че чака заповед от директните си ръководители от Турция.

От Външно министерство поеха ангажимент да се свържат с централата на НАТО за решение на казуса, само че от там получиха отговор да се извърнат към районния щабен център, който се намира в Истанбул – Турция.

Това значи, че сега сме в положение, в което пожелаваме от Турските представители в НАТО да принудят турската страна да изтегли армейските си елементи от територията на България.

Така непознатата войска към момента е дислоцирана на територията на България и до момента в който обществото се интересува от повишение цените на питателните артикули, България се намира в центъра на интернационална политическа рецесия.»
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР