Новината, че в Стара Загора ще се строи джамия, и

...
Новината, че в Стара Загора ще се строи джамия, и
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора категорично опроверга слуховете за нова джамия

" Новината, че в Стара Загора ще се строи джамия, и то скрито от поданството, е подправена ". Това разгласи през днешния ден кметът на града Живко Тодоров на изключителна конференция, представена от Канал 3. Повод за думите му стана запитване от общинския консултант на Вътрешна македонска революционна организация Антон Андонов за какво в града се построява джамия и на какво съображение е издадена виза за градежа.
" Никой до момента не е желал от общината да строи джамия, сходен въпрос не е поставян даже при срещите ни с малцинствата. Карат ни да се оправдаваме за нещо, което не съществува ", бе безапелационен Тодоров.

Единствено Мюсюлманското изповедание, като притежател на 2 частни имота в жилищно- устройствената част на Стара Загора, било поискало да строи 2 жилищни здания, само че плановете за тях са били върнати. Това заяви основният проектант на града Виктория Грозева. Неосъществените най-малко към този момент здания трябвало да бъдат по на 5 етажа, с пространства за стопанска активност - магазини и ателиета, с офиси и фитнес зала и зала за събрания. Въпрос за молитвен дом не бил поставян.

Темата за Стара Загора е сензитивна и поради историята на града, опожарен през Руско-турската освободителна война. Грижданското общество се надигна преди няколко години, когато Главното мюфтийство изиска несполучливо от съда собствеността върху тогавашната Ески джамия, превърната през днешния ден в Музей на религиите

" Явно предизборната битка за идните локални избори към този момент е почнала, само че дано да има хигиена на общуването сред партиите ", прикани кметът Живко Тодоров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР