Новината, че Русия се кани да наказва за спазване на

...
Новината, че Русия се кани да наказва за спазване на
Коментари Харесай

Die Presse: Санкциите на САЩ натикаха австрийския бизнес в „патова ситуация”

Новината, че Русия се кани да санкционира за съблюдаване на непознатите наказания, провокира в Австрия безпокойствие. Това написа Die Presse в обявата „ Handelsbeziehungen: Österreich fürchtet russisches Strafgesetz”. По създание някои австрийски предприятия изпадат в „ патова ситуация”. Въпреки това доста предприемачи за настроени за съдействие, а опасността от нови наказателни ограничения от страна на Съединени американски щати единствено ги подтикват към доближаване с Москва, означават двамата публицисти Герхард Хофер и Едуард Щайнер.

Френският президент Емануел Макрон дойде в четвъртък, а в петък японският министър председател Шинцо Абе се приземи с огромна делегация и корпоративни представители от 70 страни. Икономическият конгрес в Санкт Петербург, именуван още " съветски Давос ", би трябвало да покаже, че Русия е издирван търговски сътрудник - макар всички наказания.

Австрийският министър на стопанската система Маргарет Шрамбьок се срещна с съветския вицепремиер Дмитрий Козак в коридорите на този конгрес. Официално бяха подписани протоколи, меморандуми и съглашения за съдействие. Но, несъмнено, персоналното изявление беше и за въздействието на глобите.

Русия е в развой на приемане на нов закон. Той планува наказания за съветските жители, които вземат участие в американските наказания против родината си. Наказанието варира от еквивалента на 8000 евро или наказване до четири години затвор.

Следователно единствено дяволът е свободен в съветския бизнес-свят и измежду интернационалните представители на компанията. Подобно на немския канцлер Ангела Меркел, преди няколко дни в срещата си с съветския президент Владимир Путин, който идва във Виена на 5 юни, Шрамбьок изрази загрижеността си по отношение на оферти закон.

" Разбира се, това носи голям риск за австрийските компании, които имат съветски чиновници и, несъмнено, съблюдават глобите на Европейски Съюз " - сподели Шрамбьок в изявление за медиите. В края на краищата към 700 австрийски компании имат клонове в Русия.

Предприемачите се завръщат. Ако обаче съблюдават напътствията на Съединени американски щати, те ще бъдат осъдени в Русия, че не се придържат към локалните правила. Заместник министър-председателят Koзак въпреки всичко увери, че " изискванията за австрийските компании в Русия стават все по-добри и по-добри ". Преди всичко той акцентира " самостоятелната и уравновесена позиция на Австрия " във връзка с глобите. Следователно нито една австрийска компания не е напуснала съветската територия.

На вечеря с австрийски бизнесмени и топ-мениджъри, изключително с изпълнителния шеф на OMV Rainer Seele, Шрамбьок укрепи австрийската линия " Диалог и създаване на мост ". Във време, когато американският президент Доналд Тръмп търси спор, Европа се нуждае още повече да се ангажира с разговор с други стопански сътрудници като Русия, сподели министърът пред медиите. В края на краищата в Австрия към 40 000 работни места ще зависят от бизнеса с Русия.

На форума в Петербург стана явно, че стопанската система търси способи да работи макар политическите катаклизми. И още веднъж беше засилено усещането, че след опасността от спомагателни наказания на Съединени американски щати, европейците са по-склонни да се извърнат към Русия, в сравнение с да се спрат.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР