Новината, че премиерът в оставка Бойко Борисов е наредил да

...
Новината, че премиерът в оставка Бойко Борисов е наредил да
Коментари Харесай

Здравният министър е отговорен за справянето с пандемията, не НОЩ

Новината, че министър председателят в оставка Бойко Борисов е наредил да се закрие Националният действен щаб провокира В последна сметка и здравният министър в оставка Костадин Ангелов пристигна в пленарната зала.

Пред депутатите той съобщи, че отговорността за ръководството и оправянето с пандемията не носи щабът, а персонално той като здравен министър. И подчерта, че съгласно него страната се оправя с третата вълна от пандемията.

" Щабът не предлага ограничения. Те се оферират от основния държавен здравен контрольор. За каква друга правда говорите, откакто те не се съблюдават? Да, може доста да викате, само че и с третата вълна се справихме. Справихме се и с втората вълна ", сподели Ангелов.

Той прикани народните представители да потвърдят, че " са на висотата да спасят целя България ".

" Коронакризата е по-важното нещо, което стои сега пред народа като тестване и сходен вид изявления, които разклащат доверието в институциите и в българските лекари, няма да доведат до нищо хубаво. Вчера доста пъти казвахте, че съединението прави силата, само че под формата на изявления показвате друго. Аз като доктор знам, че единствено екипната работа може да избави пациента ", посочи здравният министър в оставка. " Гледах доста деликатно загрижеността за българските жители на всеки един от изказалите се. Само че не разбирам кога сме откровени? Когато се изричаме или когато стоим в залата без маски ", направи Ангелов забележка на депутатите.

" Предизборната акция свърши. По време на тази акция част от вас обясняваха, че няма такава пандемия, назоваха докторите " нарушители " и в този момент мен ме е позор като министър ", продължи той. И благодари на съпредседателя на " Изправи се! Мутри вън! " Николай Хаджигенов, че си е поставил маската.

" Колеги, българското опазване на здравето и лекари не заслужават това, което се случва в тази зала. Къде бяхте вие, когато нямахме въздух по време на втората вълна? Само някои от вас влязохте (в коронавирус отделенията - бел. ред.) и си правихте по няколко фотоси. Българските лекари са претърпели доста. Те знаят кой беше с тях в лечебните заведения. Сестрите избягаха с помощта на вашата политика. Благодаря ви още един път ", съобщи министърът. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР