Новината, че правителството смята да похарчи 55 млн. лв., за

...
Новината, че правителството смята да похарчи 55 млн. лв., за
Коментари Харесай

"Лицемерието е пословично" – реакции в мрежата за новия правителствен самолет

Новината, че държавното управление счита да похарчи 55 млн. лева, с цел да си купи нов аероплан, провокира остри рецензии във " Facebook ". Особено откакто някогашният шеф на " Авиоотряд 28 " Цвятко Луканов съобщи по Би Ти Ви, че в настоящия " Фалкон " има още доста живот. Ето някои от мненията:

Димитър Гайдов:

Профукването на 55 млн. лева за нов държавен аероплан е цялостен парадокс. Настоящият " Фалкон " е на 18 година, с извънредно малко летателни часове и опция при добра поддръжка да лети още дълго.

Лицемерието е пословично. Няма пари за децата с увреждания, събират се с тъга 2 млн. от " Българската коледа ", липсва финансиране за лекуване на деца в чужбина, хората събират капачки за кувьози за бебета, само че данъкоплатците ще платим едни безсмислени 55 млн., с цел да лети министър председателят в нов аероплан.

Няма производител, който да продава самолети с запас от 5-6 000 летателни часа. Има оператори, които не си поддържат вярно техниката. И казусът в България е тъкмо подобен. Но вместо да възстановят самолета, ще купят нов.

Време е да спрем да се вършим все едно нищо не зависи от нас. Тези горе наглеят, тъй като не усещат съпротивителни сили у обществото. И до момента в който е по този начин, и някой А380 може да си купят. Аргументи все ще се намерят.

Георги Георгиев:

Пари за деца с увреждания няма, пари за медицинските сестри няма, от клетата " Българска коледа " събраха едвам 2 милиона лв.... Ми, то заплатите на служителите, дето я менажират, са повече. А за ремонт на пристанището на Доган на ТЕЦ-а му Варна отпусна 180 милиона лв. държавна пара.

Но си поръчва нов държавен аероплан. Това в случай, че летателните часове на сегашният " Фалкон " са надалеч под минимума. При състояние, че хиляди българи летят с надалеч по-стари самолети в гражданската авиация. Милиони хора по света също.

Грета Ганева, юрист:

Всеки от нас, заедно с пенсионерите и децата, даваме по 10 лв. за нов държавен аероплан. Айде, да ни е цветущ!

Методи Лалов, общински консултант от " Демократична България ":

Полет над кукувиче гнездо.

Да Ви напомня ли какъв брой хора живеят в бедност, какъв брой хора се нуждаят от лекуване, какъв брой коли за спешна помощ не доближават, какъв брой браншове са недофинансирани и хората в тях работят за жълти стотинки, какъв брой публични системи се нуждаят от пари за промени, какъв брой неправда има в обществото ни и съществуването й се оправдава с неналичието на пари?

Да Ви напомня ли, че ръководещи, които се грижат първо за себе си, а не за народа си, в действителност са (не)обикновени мошеници?

Искам парламентарни избори. Искам 80% и повече изборна интензивност. Искам изборни секции, цялостни със покровители, които наблюдават да няма изборни нарушавания.

Искам да видя народ, който гласоподава за хора, които са посочили ясно, че за тях властта е метод да служат на общото богатство.

Жанина Драгостинова, преводач:

А Австрия няма държавен аероплан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР