Новината, че корабът Царевна, който се намира в украинското пристанище

...
Новината, че корабът Царевна, който се намира в украинското пристанище
Коментари Харесай

Собственикът на кораба "Царевна": Българските моряци в Мариупол са живи и здрави

Новината, че корабът " Царевна ", който се намира в украинското пристанище Мариупол, е високомерен, е неистинска. Това сподели пред Българска телеграфна агенция притежателят на кораба Даниел Стефанов. По думите му момчетата са живи и здрави, а на борда няма външни лица.

По-рано през днешния ден ТАСС заяви, базирайки се на Едуард Басурин, един от ръководителите на сепаратистките милиции на самопровъзгласилата се Донецка национална република, че " отстъпващи от Мариупол украински националисти са завзели два непознати кораба " - " Царевна " и " Лейди Аугуста ". Басурин твърди, че екипажите на корабите били взети за заложници.

Малко по-късно информацията бе опровергана от Министерството на външните работи на България. Ситуационният център към министерството отхвърли появилата се информация. Оттам обясниха, че са по отношение на моряците ни и към този час всички са добре.

По-рано денем депутати от партията на съветските националисти в България " Възраждане " обявиха, че ще посетят посолството на Украйна в България с искане за изключителна среща с посланика на страната. Вместо да бъдат обезвредени като антибългарски детайли, на хората на Копейкин се разрешава да водят проруска агитация, да популяризират кремълските фейкове и хибридни опорки.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР