Новината, че Каталуния гласува за независимост, предизвика значителен ръст в

...
Новината, че Каталуния гласува за независимост, предизвика значителен ръст в
Коментари Харесай

Референдумът в Каталуния повиши цената на биткойна

Новината, че Каталуния гласоподава за самостоятелност, провокира забележителен растеж в цената на биткойна, която тази заран скочи до $4453.
Според формалните данни, 90% от каталунците, взели участие в референдума тази неделя, са дали своят вот за самостоятелност. За последователите на независимостта, това е безкомпромисна победа.

Но единствено 42,3% от жителите на Каталуния взеха присъединяване в референдума, който бе разгласен от конституционния съд на Испания за противозаконен. Тези несъгласия доведоха до всеобщи конфликти с полицията, по време на които десетки души бяха ранени. Засега не е ясно по какъв начин ще продължи да се развива обстановката, само че стопанската система на Испания, Европейски Съюз и в световен мащаб, замръзна в положение на неустановеност.



А несигурността в международната политика или във финансовия свят е сякаш идеалната причина за растежа в цените на всички цифрови валути, в това число и на биткойна. Миналата вечер цената на най-популярната криптовалута стартира да пораства и за едно денонощие набъбна с 3,5%.

Последно време цената на биткойна се задържа устойчиво над $4000, откакто трейдърите осъзнаха, че криптовалутите чудесно се развиват и без Китай. От позиция на вложителите, държавното контролиране е по-скоро положителен фактор за бъдещето на цифровите валути.

В началото на седмицата неустойчивостта в Испания отслаби позициите на локалната валута и ускори позициите на биткойна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР