Новината, че две детски градини в Лайпциг са решили да

...
Новината, че две детски градини в Лайпциг са решили да
Коментари Харесай

Абсурд! Забраняват на децата в Германия да ядат свинско

 Новината, че две детски градини в Лайпциг са решили да изключат свинското месо и продуктите, съдържащи желатин (напр. желирани мечета) от ежедневното меню на децата, провокира многочислени рецензии в мрежата. За готвената смяна заяви на първо време вестник " Билд ", който написа, че това се правело поради две мюсюлмански деца.

" От почитание към изменящия се свят, от 15 юли ще се сервират единствено ястия и закуски, които не съдържат свинско месо ", се споделя в представено от " Билд " писмо до родителите.

Новината на вестник " Билд " се популяризира като горски пожар в обществените мрежи, а хаштагът #Schweinefleisch (свинско месо) е най-споделяният в Туитър през последните дни. Местната организация на Християндемократическия съюз (ХДС) в Саксония разгласи, че това е еднакво на " възбрана на свинското месо ", което е недопустимо.

Беатрикс декор Щорх, депутатка от крайнодясната " Алтернатива за Германия ", счита тази концепция за " културен диктат ", опирайки се изказванието, че детските градини са взели това решение от почитание към мюсюлманските деца.

" Все едно поради немските деца в Рияд, които не желаят да се отхвърлят от наденичките къривурст, тамошното общество да промени питателните си привички ", е представена да споделя Фон Щорх.

Според социалдемократката Сосан Шебли, която е от палестински генезис, мярката може и да е с положителни планове, само че тя не способства с нищо за приобщаването на мюсюлманите. " Ако детските градини, учебните заведения и други сходни заведения решат напълно да изключат месото от менюто си и да оферират единствено вегетарианска храна, аз не бих имала нищо срещу. Но не одобрявам това да се показва за нещо, което се прави от почитание към мюсюлманите ", написа тя в Туитър.

Шницелите, саламите, желираните бонбони - доста типичен немски ястия съдържат свински съставки. В доста детски градини и учебни заведения за децата, които заради религиозни аргументи, алергии или на диетично хранене не могат да употребяват избран тип месо, постоянно се предлага различно меню.

Някои от родителите на децата в двете детски градини утвърждават решението на управлението за изваждане на свинското от менюто. По този мотив една майка споделя пред ДПА, че дебатът е неуместен и че нейната 4-годишна щерка въобще не схваща дали в храната, която получава, има свинско или не.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР