Новината, че държавата ще даде 1,5 млн. лв. на Националния

...
Новината, че държавата ще даде 1,5 млн. лв. на Националния
Коментари Харесай

Експерт: 160 000 български граждани трябва да получат пари от...

Новината, че страната ще даде 1,5 млн. лева на Националния компенсационен жилищен фонд за погашение на насъбраните отговорности за левови обезщетения на жители ще зарадва последните 200 индивида, които имат да получават пари от лихвоточките.

Тази година в Националния обезщетителен жилищен фонд бяха планувани малко над към 11 милиона лв.. Оказа се, че сумата, която би трябвало да се изплати до края на тази година е сред 12 и 13 милиона лв..

Така че държавното управление актуализира тези пари, с цел да може всички, които са подали заявките до 30 ноември 2016 година в съответните общини да получат след няколко години своите пари за лихвоточките си.

Това съобщи ръководителят на Сдружението на притежателите на обезщетителни принадлежности Валентин Христов в предаването "Лице в лице " по bTV.

"През 1989 година в ДСК е имало 315 046 влога, чиито притежатели са спестявали с вярата да придобият жилище, 114 000 души са получили отплата до момента или 37% от хората ", пресметна Христов, като добави че междинната стойност на компенсацията е 6000 лв..

„ Това е един проблем, който виси от 30 години”, съобщи той.

„ 40 000 остават без никаква отплата, тъй като не са изпълнили редицата условия, с цел да получат тези лихвоточки като условията да не са имали парцели и коли над 60 000 лв., да не са сключвали покупко-продажби от 1981 година и така нататък безумия, посредством които другите държавни управления са създали по този начин, че колкото се може по-малко хора да получават тези обезщетения”, споделя Христов.

„ Около 160 000 български жители би трябвало да получат обезщетение, само че тъй като срокът изтича в края на година, те ще пият една студена вода”, съобщи ръководителят на Сдружението на притежателите на обезщетителни принадлежности Валентин Христов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР