Новината, че абитуриентски балове през май няма да има заради

...
Новината, че абитуриентски балове през май няма да има заради
Коментари Харесай

Абитуриентите ще празнуват в училищните дворове

Новината, че абитуриентски балове през май няма да има поради епидемиологичната конюнктура в страната разочарова дванадесетокласниците. Не ги успокои и опцията да честват след края на изключителните ограничения.

„ Знам, че са вложили са средства, имат упования. Надявам се да си създадат баловете. Може би в края на юни ще имат опция да се съберат “, разяснява просветителният министър Красимир Вълчев. Завършващите учебно заведение обаче събраха над 10 000 подписа и изпратиха писмо до премиера с гледище да имат най-малко изпращане. Днес той се срещна с представители на учениците.

"Министерството на опазването на здравето и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични условия за изпращането на зрелостниците през актуалната образователна година ", разгласи Бойко Борисов след срещата с представители на завършващите 12-и клас. Той се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, откакто те се обърнаха към него с писмо, в което насочат молба да бъде позволено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за образователната 2019-2020 година в цяла България. В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и ръководителят на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски.

„ Нашето предпочитание е да се съберем в учебния двор, всеки в съответното учебно заведение, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме опцията да отброим до 12, и да изпратим почтително миналите години “, означават в писмото си до премиера Борисов зрелостниците и особено акцентират, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал.

„ Всички ние одобряваме обстановката зряло, отговорно, съзнателно и разбираме, че абитуриентският бал ще се организира тогава, когато събитията разрешават това “, се показва още в писмото.

По време на диалога в Министерския съвет двете дванайсетокласнички още веднъж показаха желанието на своите съученици да проведат в двора на учебното заведение си тържествено изпращане на завършващия випуск, което се състои в края на всяка образователна година. Заявиха още, че имат подготвеност и предпочитание да предложат на своето учебно заведение друг метод за завършването тази година, с което по едно и също време да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните ограничения.

Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протокола да бъде направен в най-кратни периоди и да бъде изпратен до шефовете на всички учебни заведения в страната, които изпращат своите зрелостници в края на актуалната образователна година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР