Новинарските организации са изправени пред предизвикателството на технологичните гиганти и

...
Новинарските организации са изправени пред предизвикателството на технологичните гиганти и
Коментари Харесай

Медиите имат голям проблем - кой ще плаща за новините?

Новинарските организации са изправени пред предизвикването на софтуерните колоси и са дестабилизирани поради по-общата липса на доверие, само че те имат един доста по-дълбок проблем - множеството хора не желаят да заплащат за онлайн вести, установи Институтът на Ройтерс* за проучване на публицистиката.

Бързо ускоряващият се мобилен интернет и смарт телефоните провокираха същинска гражданска война в региона на поднасянето на новините и унищожиха бизнес моделите на доста новинарски организации през последните 20 години, което докара до спад в приходите, до съкращения и до вдишване на контрола от една компания върху друга.

Масовата миграция на рекламите към американските софтуерни колоси, като Facebook, Google и Амазон, засегнаха постъпленията, до момента в който повече от половината от популацията на света в този момент има достъп до вести посредством интернет връзка.

Дали обаче хората в действителност ще заплащат за вести?

Институтът на Ройтерс за проучване на публицистиката споделя в годишния си отчет за цифровите вести, че множеството хора не биха плащали за онлайн вести и че през последните шест години има единствено малко нарастване на съотношението на хората, които желаят да заплащат за това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР