Нови висоти в политическия дебат достигна днес българският парламент. Монотонното

...
Нови висоти в политическия дебат достигна днес българският парламент. Монотонното
Коментари Харесай

Марешки прочете „Приказка за стълбата“ от трибуната

Нови висоти в политическия спор доближи през днешния ден българският парламент. Монотонното четене на отчета по Закона за държавния бюджет на страната за 2020 година изненадващо бе прекратено от водача на „ Воля “ Веселин Марешки, който в декларация от името на парламентарната група прочете от трибуната целия текст от „ Приказка за стълбата “ на Христо Смирненски.

Това е едно от последните творби на създателя, в което той сатирично, само че и поучително осмива „ политическите ренегати “, които, издигнали се от „ обществените низини “, са станали „ принцове “.

Всички гледаха с неразбиране четящия от трибуната Марешки, който, откакто завърши с четенето, стартира да цитира и различен актуален български стихотворец – Николай Милчев, преподавател и публицист, превеждан на няколко езика. Чак тогава стана ясно, че това е следващ епизод от опълчването на водача на „ Воля “ против избирането на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание.

„ Фактът, че една година, откакто беше отвят от сълзи, яд, тъга и освирквания, Валери Симеонов още веднъж е шеф в родината ни, е зле, доста зле “, цитира Марешки думите на Милчев, написани в медийна обява.

Вчера водачът „ Воля “ изрази поддръжката на партията му за митинга на майките от самодейността „ Системата ни убива “, ориентиран против избора Симеонов, а през днешния ден насочи следващата порция рецензии към него.-->

„ Ако би трябвало да прибавя от себе си – очевидно е, че избирането на сътрудника за заместник-председател на Народното събрание е законосъобразно, само че Богоугодно ли е? Морално ли е? Народът го е споделил – казана дума, хвърлен камък “, съобщи Марешки.

Отговорът на Валери Симеонов не закъсня.

„ Такива упреци от хора с обвинявания в безчинство, рекет, укриване на Данък добавена стойност и данъчни измами, не могат да бъдат друго, с изключение на комплимент “, контраатакува той от трибуната .

Лидерът на НФСБ също си послужи с национална мъдрост. „ Господ е дал устата на простака, с цел да яде, а не да приказва “, отговори Симеонов на нападките към него.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР