Нови видове изкуствен интелект създават фалшиви човешки лица, които могат

...
Нови видове изкуствен интелект създават фалшиви човешки лица, които могат
Коментари Харесай

Бизнес с фалшиви хора: Изкуствен интелект създава реалистични човешки лица

Нови типове изкуствен интелект основават подправени човешки лица, които могат да заблудят всеки. Целта на този бизнес е, да вземем за пример, компания да закупи „ подправен “ човек, с който да популяризира собствен артикул.

Материал, оповестен в „ Уошингтън пост “, разкрива страховитите мащаби на този бизнес. Снимки на несъществуващи хора към този момент се употребяват всеобщо в рекламни акции, уеб страници за запознанства и други. Фалшивите хора могат да бъдат употребявани и за илюзорно основаване на етническо многообразие във компании.

Снимка: Screenshot / Generated.photos

В множеството случаи става въпрос за компютърно генерирани облици на човешки лица, само че една от фирмите към този момент се стреми да сътвори напълно несъществуващо човешко тяло.

Софтуерът, който се употребява за изработката на „ фотосите “ е свободно наличен, като с него са генерирани всички фотоси в този материал – измежду тези портрети няма нито един, който да е на действителен, действителен човек.

Снимка: Screenshot / Generated.photos

Изкуственият разсъдък, създаден за тази цел, разполага с богата база данни на стотици хиляди човешки лица. Той „ сортира “ разнообразни лицеви черти и основава изумително безапелационни „ хора “.

Компаниите, които продават подправените хора, споделят, че те могат да бъдат употребявани в акции с „ спорно “ наличие, като разяснителни брошури за закононарушения, реклами на секс артикули и от сорта. Традиционно за този вид бизнес мъчно се намират същински хора, които да се съгласят да бъдат модели.

Снимка: Screenshot / Generated.photos

Уебсайтове като Generated.photos и thispersondoesnotexist.com оферират богат избор на подправени хора, които са безусловно неразличими от същински.

Можете сами да тествате дали разпознавате същинско човешко лице от компютърно генерирано с уеб страницата whichfaceisreal.com
Нов изкуствен интелект може самичък да написа подправени вести Пълната версия на GPT-2 към този момент е налична за всеки
Експерти сигнализират, че бързо развиващия се изкуствен интелект може да докара до още по-големи злоупотреби онлайн, тъй като към този момент е мъчно „ подправените “ хора да бъдат разграничени от същинските.

Снимки на несъществуващи хора са открити във „ Facebook “. Използвани са от трол профили, които популяризират дадени хрумвания или политически акции. Проблемът на тези фотоси е, че те мъчно могат да бъдат проследени до първоизточника им, защото действително те са основани на инцидентен принцип от машина.
FaceApp: Поглед в бъдещето или в персоналните ни данни? Компютърен експерт изяснява пред bTV какви са проблемите с хитовото приложение
В различен случай профил в обществената мрежа „ ЛинкдИн “ на жена с име Кейти Джоунс също е употребявал компютърно-генериран човек. Профилът бил обвързван с редица публични лица във Вашингтон, като съгласно специфичните служби на Съединените щати носел „ всички знаци за шпионаж “.

От „ Уошингтън пост “ беседват с редица експерти от бизнеса. Според тях огромният проблем е, че подправените хора към този момент са тук, само че обществото няма нужните умения, с цел да ги разпознава сполучливо. Това може да докара до скок на онлайн измамите, шпионажа и разпространението на подправени вести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР