Нови възможности за инвестиции пред бизнеса и жителите на община

...
Нови възможности за инвестиции пред бизнеса и жителите на община
Коментари Харесай

Нови възможности пред бизнеса в Момчилград

Нови благоприятни условия за вложения пред бизнеса и жителите на община Момчилград се разкриват с приемането на новия общ организационен проект.

Важният документ беше признат на последната сесия на общинския съвет и обгръща всички обитаеми места на територията на общината. Предстои обнародването на проекта в „ Държавен вестник “, а месец по-късно той ще влезе в действие. Документът дава опция за смяна статута на аграрни земи, като по този метод се дават благоприятни условия за основаването на нови урбанизирани зони.
       
„ Разкриват се благоприятни условия за осъществяването на друг тип застрояване – и жилищно, и промишлено, към обитаемоте места, както и обособяването на зони за отдих. С приемането на проекта се улеснява всеки, решил да влага в дребен, междинен или огромен бизнес “, съобщи кметът на общината Сунай Хасан.
        
По думите на кмета на община Момчилград най-сериозен интерес се чака да има на трите изхода на Момчилград, където евентуално ще се оформят промишлени зони.
       
„ Общият организационен проект е образец за приемствеността при провеждането на локални политики в община Момчилград. Планът надали щеше да бъде осъществен в настоящия си тип, в случай че я нямаше последователността на общинските съветници през последните три мандата и предходните кметове Ердинч Хайрула и Акиф Акиф “, акцентира Сунай Хасан.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР