Нови управителен и контролен съвет за следващите 2 годиниЩе реагираме

...
Нови управителен и контролен съвет за следващите 2 годиниЩе реагираме
Коментари Харесай

Огнян Траянов е преизбран за председател на УС на БАИТ

Нови директорски и надзорен съвет за идващите 2 години

„ Ще реагираме доброжелателно, само че твърдо и остро на всяко посягане на ползите на ИКТ компаниите и нашите чиновници, които са ядрото на формиращата се междинна класа на обществото ”, съобщи Огнян Траянов (източник: БАИТ)

Редовното отчетно-изборно заседание на БАИТ преизбра Огнян Траянов за ръководител на УС на Асоциацията след сполучливо осъществен двегодишен мандат, оповестиха от авторитетната браншова организация.

По време на първия мандат на Траянов броят на пълноправните членове на Асоциацията се усили с 20%, с помощта на интензивността на БАИТ по предпочитани тематики за бранша и напъните й да развива връзките с други браншови и работодателски организации.

„ Имаме ефективен разговор с Министерство на образованието и науката, предложенията ни се чуват и одобряват – стартирани са национални стратегии за доближаване на ИТ бизнеса и междинното обучение ”, акцентира Огнян Траянов.

Новият директорски съвет на БАИТ се състои от 9 души:
Огнян Траянов, ТехноЛогика ЕАД – Председател на УС; Николай Аврамов, Парафлоу Комуникейшънс ООД; Димитър Димитров, Д. Димитров ЕООД; Светозар Илиев, Алтерко Роботикс ЕООД; Николай Ангов, Инолед ООД; Наталия Футекова, И Ар Пи България ООД; Теофил Шиков, Аут2Баунд ЕООД; Калин Димчев, Майкрософт България ЕООД Весела Калъчева, Изпълнителен шеф, БАИТ
Общото заседание на БАИТ избра и Контролен съвет с мандат 2017-2019 година, като за ръководител още веднъж бе определен Теодор Захов. Ето и цялостният състав на Контролния съвет:
Теодор Захов, Биотим програмен продукт ООД – Председател; Милчо Боров, Кантек ЕООД; Николай Илиев, Некст Лаб ЕООД; Веселин Тодоров, Сиела Норма АД; Ирина Радоева, Апис Христович ЕООД; Петър Стефанов, Фрекълз ЕООД; Петър Иванов, Солитрон България ООД.
Сред главните цели на Асоциацията по време на втория си мандат Огнян Траянов очерта „ принос за обучение с практическа устременост, както за създаване на ИТ експерти, по този начин и за ИТ просвета, доколкото тя е неотменна част от процеса на професионалната реализация на младите, без значение в коя сфера ще работят ”.

Освен това БАИТ ще продължи да работи с браншовите организации, с цел да навлизат от ден на ден ИТ, които да оказват помощ за повишение на конкурентоспособността на компаниите от тези сектори. Нов приоритет ще бъде обединяването на напъните на членовете за излизане на външни пазари.
още по тематиката
„ Конкуренцията е потребна и тя подтиква развиването, изключително етичната, само че когато приказваме за обучение, затвърждаване  на позитивния имидж на българската ИТ промишленост и излизане на външни пазари, всички сме сътрудници. Ще реагираме доброжелателно, само че твърдо и остро на всяко посягане на ползите на ИКТ компаниите и нашите чиновници, които са ядрото на формиращата се междинна класа на обществото ”, разяснява Огнян Траянов.

Българската асоциация по осведомителни технологии беше основана през 1995 година, като в нея в този момент членуват директно 100 компании, за които работят над 16200 ИКТ експерти и дружно генерират 4 милиарда лева годишен оборот. БАИТ е член на европейската ИТ асоциация Digital Europe.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР