Нови улици, паркинги и зелени зони за отдих, нов облик

...
Нови улици, паркинги и зелени зони за отдих, нов облик
Коментари Харесай

В програмата на Иван Портних за район „Младост”: Ремонт на улиците, нови паркоместа и зелени площи

Нови улици, паркинги и зелени зони за отдих, нов образ за кварталите – ремонт на дребните улички и междублоковите пространства, тъй че всеки да може да види смяната пред своя дом, планува за регион „ Младост” програмата на Иван Портних, доскорошен кмет и претендент на ГЕРБ за нов управнически мандат.

Сред огромните планове за развиването на региона е модерният учебен математико-технологичен кампус, част от който ще бъде и новата постройка на Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон”. Проектът, по който се работи, планува кампусът да бъде ситуиран на терен от 22 дка, в региона на техникумите. За задачата държавното управление на Бойко Борисов към този момент трансферира на Община Варна 14 дка и се ангажира да спомага за обезпечаване на средства. „ Амбицията ни е да превърнем цялата тази зона в един съвременен учебен център за развиване на математика, информатика, технологии и техника”, изясни претендентът за кмет на Варна от партия ГЕРБ Иван Портних. Той добави, че се планува и създаване на спортна база, на зали и лаборатории, които ще бъдат употребени и от професионалните учебни заведения на територията на бъдещия комплекс.



Район „ Младост “ е извънредно подобаващ за тази нова просветителна база, защото се трансформира в център на компаниите от IT бранша и аутсорсинга. Много межуднародни компании отварят офиси, като единствено през последната година откритите работни места са над 700. В началото на месец октомври в „ Младост “ отвори порти център за споделени услуги на белгийската финансова група КВС, която обезпечи в началото 300 работни места, с капацитет за отваряне на още 500. Причините за интереса на фирмите към региона са комфортна локация и инфраструктура.

През последните години, когато „ Младост” се ръководи от досегашния кмет и претендент на ГЕРБ за нов мандат Христо Христов, са ремонтирани главните булеварди „ Трети март” и „ Ян Хуняди”. Над 60 детски площадки са актуализирани, облагородени са междублокови пространства, построен е и парк в квартал „ Възраждане”. Той е ситуиран на към 30 дка – с алеи, кътове за отдих, зони за пешеходци и за велосипедисти. Направени са игрови площадки за дребни и по-големи деца. В парка има беседки, пейки, осветяване. Засадени са над 200 дървета и над 10 500 декоративни храста, а затревените площи са към 18 000 кв.м.

„ Младост “ ще има нови паркове! Вече е подготвен планът за построяването на един от тях - върху 33 дка повърхност на ул. „ Васил Чекаларов” (бившата ул. „ Иван Церов “).

Нов план планува създаване на пристройка на ОУ „ Добри Чинтулов “, за въвеждане на едносменен режим на образование.

Сред по-мащабните инфраструктурни планове са и ремонтът на ул. „ Вяра “ и разширението на бул. „ Цар Освободител”, планува управническата стратегия на Иван Портних, претендент на ГЕРБ за кмет на Варна, с номер 43 в
бюлетината.

В „ Младост” предстоят планиране и ремонт на улиците „ Тодор Пенев” и „ Петко Стайнов”. Целта е да бъдат обезпечени налична среда и паркоместа за хората с увреждания, посещаващи Културния дом на глухите.

В целия регион се правят поправки на по-малки улици, тротоари, междублокови пространства, с създаване на нови паркоместа. След влизане в действие на новия Подробен устройствен план на „ Възраждане “ III ще стартира главен ремонт на ул. „ Поп Димитър”.

Ще започва и нов огромен план – за създаване на канализация в селищните формирания „ Кочмар”, „ Пчелина”, „ Планова” и „ Сълзица”.

Промяната на „ Младост “ засегна и най-дългогодишния проблем на региона – гетото в „ Максуда “. През миналия мандат над 250 противозаконни и рискови постройки бяха съборени, а над 35 000 тона боклуци - изхвърлени.

Разчистването на „ Максуда “ продължава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР