Нови украински успехи на бойното поле. Киев е направил голям

...
Нови украински успехи на бойното поле. Киев е направил голям
Коментари Харесай

Украинската армия направи пробив и на юг

Нови украински триумфи на бойното поле. Киев е направил огромен пробив на южния фронт и е пробил линията на врага в Херсонска област. Това се случва седмици, откакто контраофанзивата на изток изненада съветските сили и ги принуди да се изтеглят от редица региони. 

Киев реализира огромен боен пробив в Южна Украйна, оповестяват международните организации. Украинските войски си върнаха контрола върху села по крайбрежията на река Днепър в Южна Украйна на 3 октомври, създавайки огромен фронт, който принуждава Москва да напусне територията, която анексира единствено преди дни.

Настъплението в региона на Херсон е най-голямото, което Киев е правил от началото на войната през февруари, твърди Ройтерс. То идва на фона на сходни пробиви на изток, обърнали хода на войната през последните седмици, подтиквайки Русия да активизира стотици хиляди резервисти.

 
Днес продължи офанзивата на нашата войска, на всички наши бранители. Освободени са нови селища в няколко района. Продължават гневните боеве в доста региони на фронта. Перспективата на тези дейности е явна - от ден на ден и повече окупатори се пробват да избягат, вражеската войска понася от ден на ден и повече жертви и има възходящо схващане, че Русия е направила неточност, започвайки война против Украйна.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Зеленски уточни мобилизацията на резервисти от Путин като доказателство за военния неуспех на Русия.

 
Вече виждаме измежду починалите окупатори хора, които са били мобилизирани преди седмица-две. Те не са били подготвени за пердах, нямат опит да се борят в такава война. Но съветското командване има потребност от хора, които да заменят мъртвите бойци. И когато новите загинат, ще бъдат изпратени още хора. Така води война Русия. И по този начин губи.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Настъплението на украинските сили беше доказано от чиновник на назначената от Русия администрация в Херсонска област, завладяна още при започване на войната. Владимир Салдо съобщи, че редица селища по крайбрежията на реката са завладяни, стигайки до село Дюдчани. Това би представлявало прогрес от към 40 км за ден.

Киев към този момент пази безмълвие по отношение на обстановката в Херсон. Само пусна фотография на бойци, развяващи националното знаме в село Михайловка. Зеленски разкри още, че украинските бойци от Азов, прекарали месеци в съветски плен, са се събрали най-сетне със фамилиите си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР