Нови указания на Световната здравна организация гласят, че на децата

...
Нови указания на Световната здравна организация гласят, че на децата
Коментари Харесай

СЗО: Искате здрави деца? Спрете им телевизията!

Нови инструкции на Световната здравна организация гласят, че на децата под 1 година не би трябвало да се разрешава да прекарват време пред телевизионните и компютърни екрани. Според наредбата на организацията децата на възраст сред 2 и 4 години не би трябвало да се остават повече от 1 час пред електронни екрани, написа Woman.bg.

Според представителите на организацията малчуганите под 5-годишна възраст би трябвало да са физически дейни и да имат задоволително пълностоен сън, което е гаранция за придобиването на положителни здравословни привички. Същите от своя страна предотвратяват риска от затлъстяване и развиване на разнообразни типове заболявания.
За да се развиват физически и душевен пълноценно, децата на възраст сред 1 и 4 години би трябвало да отделят минимум 3 часа  разнообразни физически действия всекидневно. Родителите на мъници под 1 година не би трябвало да позволяват до децата си каквито и да било електронни екрани.

„ За да порастват здрави децата ни, е належащо грижите за тях и построяването на здравословни привички да стартира още от най-ранна възраст “, съобщи доктор Тедрос Аханом Гхебресиус, общоприет шеф на Световната здравна организация. " Ранното детство е интервал на бързо развиване и време, когато моделите на фамилния метод на живот могат да бъдат приспособени оптимално към навиците на децата и от там към тяхното здравословно положение за в бъдеще “, сподели още той.

Водещ рисков фактор за развиване на заболяване с летален излаз е заседналият метод на живот, акцентираха още специалистите. Той е главната причина, която подклажда световното увеличение на случаите на затлъстяване и наднормено тегло, допълниха още от СЗО.

В тази връзка в оповестен преди две години отчет на СЗО се споделя, че броят на затлъстелите деца и младежи се е нараснал 10 пъти по света и е достигнал 120 милиона през последните 40 години. Излишното телесно тегло може да докара до диабет, високо кръвно налягане и даже до някои форми на рак. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР