Нови три мача от 20-ия кръг на Първа лига се

...
Нови три мача от 20-ия кръг на Първа лига се
Коментари Харесай

ЦСКА ще брани върха срещу Ботев Пловдив, канарчетата без успех в София през века

Нови три мача от 20-ия кръг на Първа лига се играят през днешния ден.

От 12:30 часа е столичното дерби сред Локомотив и Септември. Това ще е първи домашен дуел за " железничарите " през 2023 година. Двата отбора са в слаба форма. Локомотив помрачи положителния си старт с пет следващи срещи без триумф. Същото важи и за противника им, който не завоюва в четири следващи турнирни мача и загуби съвсем всички контроли през зимата.

Преди седмица отборът на Станислав Генчев гостува на Ботев Пловдив.. С тази точка Локомотив се отдалечи от шестия Черно море, който има пет повече в актива си. Септември също не съумя да се разпише, само че и. Двубоят се разви любопитно, като Асен Георгиев пропусна от бялата точка в 12 минута, а в края на първата част Преслав Боруков означи единственото попадение в мача при триумф с 1:0 за гостите от Кърджали. С това проваляне Септември се смъкна позиция надолу, като бе изпреварен от Ботев Враца.

През есента Локомотив София не срещна компликации да завоюва трите точки против този съперник, като го надделя с класическото 3:0 завършено още преди почивката.

В 15:00 часа би трябвало да стартира дуелът Черно море - Берое. При подновяването на шампионата в пряк конфликт за шестата позиция. Успехът пристигна с 1:0 след груба неточност на Николай Михайлов. Варненци съумяха да отбележат и още две попадения, само че те бяха анулирани заради съществуването на засада. и изигра много положително първо полувреме, в което нищо не предвещаваше, че ще се стигне до крайния резултат. В 55 минута Симеон Мечев изведе старозагорци напред след отдалечен удар. Отговорът на Саша Илич и неговите момчета обаче подвигнаха оборотите и заралии се сринаха, с цел да правят отстъпка с 1:4.

В началото на сезона Черно море завоюва с 2:0 визитата си в Стара Загора, а през днешния ден още веднъж е любимец.

От 20:00 часа ЦСКА приема Ботев Пловдив на „ Българска войска “. Бойкотът на „ Сектор Г “ завърши и най-крайните последователи на отбора се завръщат в обичания бранш за дуела през днешния ден. През есента двата отбора си насочиха по единствено един прецизен удар, като този за „ алените “ им донесе триумф с 1:0. В 72-ата минута Дюкенс Назон се разписа от бялата точка след противоречиво отсъдена дузпа. Последният дуел сред двата отбора на „ Армията “ обаче приключи без попадения, като бе първи с точка за „ канарчетата “ от 2017 година насам, като те нямат триумф в София през този век.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР