Нови температурни рекорди бяха отчетени в Германия, Полша и Чехия

...
Нови температурни рекорди бяха отчетени в Германия, Полша и Чехия
Коментари Харесай

Нови температурни рекорди в Европа

Нови температурни върхове бяха регистрирани в Германия, Полша и Чехия в пика на горещата вълна в Европа, съобщи БНР.

Температури над 40 градуса се чакат през днешния ден и на следващия ден във Франция, Испания, Гърция и Швейцария.

В Гърция, където предходната година починаха 100 души при пожарите в Мати, е разгласен червен код поради предстоящите температури от над 45 градуса.

В Испания забележителен риск има в пет северни провинции. Стотици пожарникари и бойци, подкрепяни от аероплан, през вчерашния ден се включиха в потушаването на горски пожар в Каталуния. Но най-задушаващата горещина се чака на следващия ден с рисково високи температури в 33 от общо 50 испански провинции.

Безпрецедентна горещина регистрира и френската метеорологична работа в 2/3 от територията на страната. Френските управляващи са в цялостна подготвеност, с цел да не се повтори нещастието от горещата вълна през 2003-а, когато починаха 15 000 души. Някои учебни заведения остават затворени през днешния ден и на следващия ден, а в Париж и Лион са наложени ограничавания за придвижването на коли.

Подобни ограничения започнаха и в Германия. Там горещото време провокира горски пожари и спор за нудизма на публични места.

Единствено френските винопроизводители се радват на жаркото слънце, което ще помогне за възстановяване на реколтата тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР