Нови тежки глоби за нарушения при паркирането в София и

...
Нови тежки глоби за нарушения при паркирането в София и
Коментари Харесай

София плува, но глобите за паркиране драстично скачат!

Нови тежки санкции за нарушавания при паркирането в София и следващо увеличение на "зелената зона " в града. До 150 лева санкция ще отнасят водачите, спрели или паркирали возилата си на трамвайни и жп линии в София. В момента също е неразрешено паркирането и престоят на релсите, само че санкция не е планувана.

От "Московска “ 33 ще глобяват и с по 200 лева всички, паркирали на инвалидно място. Сега глобата варира сред 100 и 200 лева

Разширяването на новата "зелена зона " в четири региона ще ни коства над 2,3 млн. лева, като в тази сума са включени с изключение на обособяването на новите места за плетено паркиране, оборудването и ремонтът на офисите за закупуване на винетни стикери, нови 160 скоби и други.

От Центъра за градска подвижност чакат приходите от "зелената зона " да бъдат над 4,2 млн. лева годишно. 900 хиляди лева от тях ще бъдат вложени за ремонт и създаване на тротоари в зоните за паркиране.

Скобите пък ще донесат облага от 890 хиляди лева Винетните стикери и служебните абонаменти годишно ще докарват над 800 хиляди лева Прогнозите сочат, че най-вече пари ще дойдат от SMS-и и талони за паркиране – 2,5 млн. лева

От началото на година 101 души премахнали сами скобата на колата си. Центърът за градска подвижност завежда дело на всеки сходен извършител. Съдът обаче признава единствено неплатената санкция, която е на стойност 30 лв.. С новата разпоредба нарушителите ще заплащат повече.

С 5500 места се планува са се разшири новата "зелена зона " в четири столични региона. Най-голямата зона ще е в "Лозенец ", където в част от квартала към този момент е въведена, оповестява Bulgaria ON AIR.

Едно домакинство ще има право да паркира пред жилището си - в "зелена " или "синя " зона до 3 автомобила. В момента няма ограничаване. При обявление на погрешни данни, като се изключи че жителят няма да получи винетен стикер, няма да си получи и импортираните за него пари.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР